Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg på en 2005 Buick Century

Den 2005 Buick Century delar en liknande bromssystem med andra GM-modeller tillverkade mellan 2001 till 2005. Den Pontiac Grand Prix, Chevy Impala, Oldsmobile Intrigue, Chevy Lumina, Chevy Monte Carlo och Buick Regal alla använder liknande bromssystem. Medan talet och några av de andra modellerna kan innehålla skivbromsar bak, alla dessa modeller levereras standard med skivbromsar fram. Ersättandet Förfarandet för främre eller bakre skivbromsar är praktiskt taget samma för alla de nämnda modellerna. För att fullgöra denna uppgift, behöver du ett specialverktyg eller sats för bakre bromsok kolv. Saker du behöver
ren bromsvätska hävert
Hjulmutternyckel
Bil jack
stödbenet (er) från Stor C-klämma (främre bromsarna endast) katalog Box-end skiftnyckel ställa
Caliper hängare eller tråd
Små pry Tool Review Stålborste
Hög temp bromsfett
Replacement Bromsbeläggssats
Momentnyckel och Hylsnyckelsats
Bromsvätska

Visa mer instruktioner
1

Sifon 2/3 av bromsvätska från huvudcylindern, kassera den gamla vätskan och sedan tillbaka locket.
2

Ta bort navkapslar (om tillämpligt), sedan lossa hjulmuttrarna med Hjulmutternyckel (precis tillräckligt för att backa bort dem från fälgarna).
3

Hissa talet, med hjälp av en domkraft , sedan placera en pallbock under ramen järnväg. Du kan lyfta båda sidor av samma axel eller bara lyfta en sida i taget.
4

Ta bort hjulmuttrarna och däck (er).
5

Komprimera bromsok kolv (främre bromsarna bara - se "Tips" för bakre bromsok kolv komprimering) genom att placera en C-klämma över bromsoket, se till att den övre delen av klämman vidrör baksidan av bromsok och enheten av klämman är sitter på utombordaren pad. Sakta dra åt klämman tills bromsok kolv är helt komprimerad.
6

Ta bort de två bromsok bultar med en box-nyckel, sedan bort bromsok från fästet ankaret. Placera bromsoket på ett bromsok hängare eller tråd och stödja den i chassit. Koppla inte bromsen bolt slangen banjo från bromsok, eller du kommer att införa luft i slutna bromssystemet, om det händer, måste du lufta systemet efter byte dynorna
7

Använd. en liten pry verktyg för att bända loss den kvarhållande fjädern på den yttre dynan för att ta bort den från okets hus. Avlägsna den inre pad från bromsok kolv genom att knäppa loss dynan-hållarfjädern från bromsok kolv.
8

Rengör alla passande ytor mellan tjocklek och tjocklek monteringsfäste, sedan applicera ett jämnt lager bromsfett till dessa områden. Inspektera bromsok bussningar och diabilder för korrosion och smörj med bromsfett.
9

tvärt om att byta ut bromsbeläggen. Var noga med att placera den inre pad först i bromsoket genom att snäppa av pad-Låsfjädrar i kolven. Se till att båda låsflikar sitter i bromsok kolvarna. Dynan måste sitta platt mot kolvarna.
10

Montera utombordaren pad i bromsoket genom att knäppa hållarfjädern över bromsok fliken och in i dess respektive bostäder kortplats. Skjut dynan upp på tjocklek, och den kvarhållande ringen kommer att låsa den på plats med spåret i bromsoket. Den yttre pad wear sensor bör vara i underkant dynan under främre hjulet rotation.
11

Passa bromsok montering bultar genom okhuset och trä dem i knogen. Dra dem till 80 foot-pounds (främre bultarna endast - 32 foot-pounds för baksidan) med en momentnyckel och lämplig storlek socket
12

Byt hjul och hjulmuttrar och vridmoment dem. en stjärna mönster till 100 foot-pounds.
13

Pump foten bromspedalen som sittplats kolvarna och kuddar tills pedalen känns fast, sedan provköra talet för korrekt bromsprestanda.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60574.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.