Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar på en 2001 Ford Focus

Byta bromsar på en 2001 Ford Focus är ungefär som att ersätta bromsarna på alla Focus-modellen 2000-2005. De främre bromsarna använder bromsbelägg som är de viktigaste komponenterna som används med bromspedalen, medan bakhjulen använder bromsbackar som huvudsakligen arbetar med parkeringsbromsen. Oavsett om du ändrar främre eller bakre bromsarna, måste du ändra dem på båda sidor av bilen samtidigt. Saker du behöver
Jack
Pallbockar
rörtång
Spårskruvmejsel
Tänger
insexnyckel (7 millimeter) katalog Brake Cleaner Review Droppkar
C-clamp
Bromsbelägg /skor
Visa fler instruktioner
främre bromsbelägg
1

Tillämpa bilens parkeringsbroms och lossa muttrarna på både fram hjul. Lyft upp framvagnen, stödja den på pallbockar och ta bort hjulen.
2

Bänd bromsoket s stoppbygel ut med en skruvmejsel, lossa broms slangen från sin strut fäste, och koppla bort bromsok genom att ta bort dess styrtappar med en insexnyckel. Stöd bromsok någonstans där det inte kommer att sträcka sin broms slang. Du kan hänga den med tråd eller snöre, till exempel.
3

Dra det inre bromsbelägget och dess inbyggda spärrfjädern ur bromsok kolv. Skjut den yttre bromsklossen och dess låsklämma ur bromsoket.
4

Komprimera kolven med en C-klämma. Detta kommer att pressa vätskan tillbaka in i bromshuvudcylindern. Se till att behållaren inte rinner.
5

Installera de nya dynorna i bromsoket. Den innerdyna ansluter till kolven via dess fjäder, och den yttre fäster med sin låsklämma.
6

Anslut bromsok tillbaka på skivan och dra åt bultarna styrpinne till 21 foot-pounds.
7

Upprepa processen på andra framhjulet. Sätt tillbaka hjulen och sänk bilen.
Bakbroms skor
8

Block bilens framhjul, lossa parkeringsbromsen och kontrollera att bilen är i parken. Lyft den bakre änden, stödja den på pallbockar och ta bort båda bakhjulen.
9

Lossa de fyra skruvarna på baksidan av trumman och navaggregatet att ta bort trumman.

10

Ta bort hold-down fjädrar och stift för skor med tång. Koppla bort de övre ändarna av skor från cylindern, dra sedan de nedre ändarna av av den nedre ankaret. Koppla bort kabeln parkeringsbromsen bakifrån skon.
11

Koppla returfjädrarna och Riktaren från skorna genom att flytta de nedre ändarna ihop och dra den främre skon ifrån strut. Dra justering staget bort från den bakre skon och ta bort staget bärfjädern.
12

Applicera högtemperaturfett till fläckarna på cylindern som kontaktar bromsbackar samt på de glidande delarna på bromsbacken justerare.
13

Anslut justering fjäderben och sitt stöd våren till ersättning bakre skon, anslut den främre skon justeringen fjäderben och bromsvajer skaderegleraren, anslut sedan returfjädrarna till skor och parkeringsbroms kabel till den bakre skon.
14

Montera den nedre änden av skorna till cylinderns botten ankare och anslut de bästa ändarna på cylindern. Anslut den excentriska kammen till den bakre skon med den inställd i sitt nedersta läge. Anslut hold-down stiften och fjädrar till skor.
15

Anslut bromstrumman på cylinder och dra åt bultarna till 49 foot-pounds.
16

Repeat processen på den motsatta bakhjulet. Anslut hjulen och sänk den bakre änden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57770.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.