Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en Jetta bromsledningen

Broms reparation är en viktig uppgift och bör göras på ett korrekt och säkert sätt. Skär nej alla hörn när det gäller att reparera bromssystemet av något fordon. Många bildelar butiker säljer bromsslangar som är belagda med en speciell beläggning som förhindrar korrosion och rost. Den belagda linjen är den typ av ersättande linje som ska användas i varje reparation. Detta gäller särskilt om bilen körs i en del av landet som använder frätande salt för att smälta is under vintermånaderna. Saker du behöver
Skyddsglasögon
hjulblock
bromsslang bockningsverktyg
4 pallbockar
Brandsläckare
Liten flexibel måttband
Ordet jack
Penetrerande olja
Slangar skiftnycklar
Mini ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Placera två kvarter en på framsidan av varje framhjul, med Jetta parkerad på en fast nivå yta.
2

Skjut domkraft under mitten av den bakre ramen och palla upp den bakre delen av bilen. Placera två pallbockar, en nära varje bakhjul under bilens ram och sänk bilen på pallbockar.
3

Bär uttaget på framsidan av bilen. Placera domkraften under mitten av den främre ramen och lyfta upp bilen nivå med de bakre pallbockar. Placera två pallbockar, en nära varje framhjul under den främre ramen.
4

Fortsätt under bilen och leta reda på skadade bromsledningen. Det kan kräva bromspedalen vara nedtryckt för att lokalisera eventuella läckor.
5

Lokalisera de två flänsmuttrar, en på varje ände av den skadade bromsledningen. De flänsmuttrar ser ut som en ihålig bult med en broms linje genom centrum av dem. Spraya linjens flänsmuttrar med penetrerande olja och låt oljan suga i. Använd en slang skiftnyckel för att lossa flänsmuttrar av den skadade ledningen och försiktigt ta bort raden.
6

Placera den skadade raden bredvid den nya linjen och böj den nya linjen att matcha den gamla. Använd bromsledningen bockningsverktyg för bästa resultat och för att undvika veck linjen. Om bromsen rad som ersätts är en gummi flex linje då ingen böjning krävs.
7

in framför den nyligen böjd linje i samma plats där den gamla linjen togs bort, genom att trä flare mutter in i bromssystemet och dra åt. Ha en hjälpare trycka lätt på bromspedalen tills vätska kommer ut den bakre änden av linjen. Vid vilken tidpunkt, instruera omedelbart hjälpare att hålla bromspedalen helt stilla tills den bakre flänsmuttern är gängad och skärpas i bromssystemet. Detta förfarande tvingar luft ut ur systemet som annars är svårt att ta bort.
8

Hissa upp fordonets front, ta bort domkraften och placera på framsidan av Jetta tillbaka på marken. Ta i proppen i bakre delen av fordonet. Palla upp den bakre delen av bilen, ta bort domkraften och placera fordonet tillbaka på marken.
9

Kontrollera och fylla på bromsvätska i huvudcylindern om det behövs.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58877.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.