Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Bakbroms på en 1997 Ford Taurus

Ford Taurus bakre bromsarna använder bromsbackar, som främst arbetar med parkeringsbromsen. Dessa skor är installerade inuti cylindrarna inneslutna av bromstrumman. Bromsbackarna innehas och kontrolleras av flera fjädrar och spakar, vilket gör de bakre bromsarna en komplex montering som kräver precision när du behöver byta skorna. Prata med din mekaniker rekommenderas starkt innan du ändrar dem ut. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
Jack står
rörtång
Bromsrengöringsmedel
Droppkar Avbitare
Skruvmejslar
Vise-grepp tång
Bromsbackar
Bromsbackar klämmorna
Visa fler instruktioner
Åtkomst bromsbackarna
1

Dra åt parkeringsbromsen och blockera bilens framhjul.
Sida 2

Höj bilens bakre änden och stödja den på pallbockar.
3

Ta bort drivhjulen med rörtång.
4

Ta bort bromstrumman genom att avlägsna eventuella klämmorna och glider trumman off. Du behöver inte installera klippen senare.
5

Rengör bromsen med broms renare spray, med en långpanna för att fånga eventuella rester. Addera Ta bort bromsbackar
6

Tryck och vrid hållarna för håll-down fjädrar och stift att ta bort dem från varje sko. Detta kräver en tång eller ett specialverktyg från Biltema
7

Skjut bromsbackanordningen -. Inklusive skor och fjädrar - ner så att du kan koppla de bästa ändarna av skor från cylinder och luta dem att lyfta dem förbi fästplattan.
8

Haka nedre returfjädern från frambromsen skon att koppla ur det. Sprid skorna ifrån varandra längst ner för att ta bort justerskruven, skruvens returfjädern och justerdonsarmen. Ta frambromsen skon.
9

Dra parkeringsbromsen kabel våren tillbaka med Sidavbitare, grepp kabeln med en tång utan att skära den, haka av kabeln från spaken och ta bort den bakre bromsback med spaken.
10

Lossa spaken bakifrån skon genom att sprida spärren med en skruvmejsel och ta bort klippet och dess fjäderbricka.

Installera bromsbackarna
11

Anslut spaken till ersättning bakbromsen sko genom att sätta spaken s tapp på baksidan av skon och sedan genom spaken. Anslut en ny tvättmaskin och stoppbygeln på spaken och crimp den stängd med en tång.
12

Montera kabeln parkeringsbromsen i spaken och haka fast nedre returfjädern på den nya bakre och främre bromsbackar. Skjut skorna ner och på cylinderns fästplattan.
13

Installera nedhållande pin för bakre skon med sin fjäder och hållare, sätt in enheten justerskruven i skåran på baksidan skon .
14

Anslut justerdonsarmen på spaken s tapp och installera den främre skon med sin nedhållande stift, fjäder och hållare. Sträck och bifoga justerskruven s hållarfjädern till justerdonsarmen med en tång.
15

Anslut trumman tillbaka på bromsen och dra ut gummipluggen från fästplattan.
16

Vrid malteserhjulet med uppbackning plattans hål med en tunn skruvmejsel tills bromsbackarna drar mot trumman. Vrid den i motsatt riktning precis tillräckligt för skor att sluta dra. Återanslut gummiproppen.
17

Anslut hjulen och sänk bilen när du har bytt bromsbackarna på båda sidor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57768.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.