Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilka är de tecken på en dålig Torque Converter?

En överföring momentomvandlare är en mycket viktig del av ett fordons växellåda. I grund och botten en jätte pump säkerställer en momentomvandlare korrekt flöde av hydraulisk transmission fluid under ett fordons växellåda. En dålig momentomvandlare kan allvarligt störa både ett fordons transmission funktion och motoreffekt. Strömavbrott

En dålig momentomvandlare kommer ofta gånger hindra ett fordon från att utveckla tillräcklig effekt. Vehicle motoreffekten maximeras endast när transmissionen, som inkluderar momentomvandlaren, fungerar korrekt. Varje avvikelse i funktionen av fordonets transmission, särskilt som ett resultat av en dålig eller felaktig momentomvandlare, kommer att resultera i en nettoförlust på användbar motoreffekt.
Transmission Slippage

En överföring momentomvandlare är ansvarig för att trycksätta hydraul transmissionsolja och pumpa det under ett fordons växellåda. Tillräckligt hydraulfluidtryck är nödvändigt att upprätthålla korrekt funktion växel. En felaktig momentomvandlare kan orsaka överföring glidning genom att minska flödet och trycket av hydraulisk transmissionsolja.
Torque Converter Buller

Många gånger en dålig omvandlare transmissionsmomentet kommer att producera hörbara ljud såsom slipning eller vissla-typ ljud som indikerar momentomvandlaren dysfunktion. En bullrig momentomvandlare, även en som fortfarande fungerar på rätt sätt, kommer sannolikt att misslyckas och /eller blir dysfunktionella inom en kort tidsperiod. Addera Onormal Transmission förlovning

transmission som underlåter att flytta in i växeln snabbt och effektivt, särskilt när förskjutits från park till enheten, är vanligtvis resultatet av ett dåligt eller dysfunktionella momentomvandlare. Brist på momentomvandlaren pumpa styrka kan leda till långsam, fördröjd sändning engagemang.
Transmission svallande

Transmission svallande är ett tillstånd där ett fordons transmission växlar mellan perioder av jämn , stadig överföring funktion och korta, oregelbundna perioder av transmission hoppa eller smyga. Denna typ av överföring funktion är vanligtvis resultatet av en momentomvandlare som förlorar sin förmåga att leverera jämn, konstant hydraulolja pumpande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59913.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.