Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter de främre bromsbelägg på en 2007 Chevrolet HHR

Chevrolet HHR är en retro-stil, femdörrars kombi sedan introducerades 2006 av General Motors för att konkurrera med Chrysler s populära PT Cruiser. Den HHR är fortfarande rullar av av löpande band och med 2010, i stort sett oförändrad från sin ursprungliga utformning. Den HHR levereras som standard med en fyrcylindrig, bränsleinsprutning motor, en fem-växlad manuell växellåda och makt bromsar skivor fram. Bromsbeläggen på din HHR slits med tiden och måste bytas ut med jämna. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
rörtång
15 mm skiftnyckel
bungee rep
Bromsbelägg
Tvingfäste
Visa fler instruktioner

1

i parkeringsbromsen på din HHR. Arbetet på ena sidan av bilen i taget. Hissa upp bilen med en domkraft placerad under stöttning positionen markeras med en pil på framsidan av fotsteget. Ta bort framhjulet genom att lossa och ta bort de fem muttrarna med en rörtång vänt i en moturs riktning. Ställ in ratten och nötter åt sidan.
2

bort bromsoket från bromsskivan genom att lossa och ta bort bromsok håller bultarna med en 15 mm skiftnyckel vände i moturs riktning. Dra åt bultarna från monteringshålen och ställ dem åt sidan. Dra bromsok bort från rotorn och hänga den ur vägen med ett gummiband placeras i hålet i den övre inre fender. Var försiktig vid hantering av bromsok, som flexibelt gummi bromsledningen kommer fortfarande fäst vid den. Addera 3

Skjut de två bromsbelägg från bromsok och kassera dem. Placera en C-klämman över kolven i tjocklek och dra åt klämman handtaget i en medurs riktning för att komprimera kolven tillbaka in i bromsoket. Backa klämman handtaget i moturs riktning och ta bort den från bromsoket.
4

Slide två nya bromsbelägg i hålen i bromsoket. Haka av bungee rep och ta bort den från bromsoket. Placera bromsok tillbaka över bromsen rotor, se rotorn är centrerad mellan de två underläggen. Skjut bromsok bultar genom monteringshålen och dra åt dem med en 15 mm skiftnyckel i medurs riktning.
5

Placera hjulet på navet och dra åt muttrarna med rörtång i medurs riktning. Sänk hydrauliska domkraft och ta bort den från under bilen när hjulet är på marken. Dra åt muttrarna igen med rörtång i medurs riktning.
6

Upprepa stegen ovan för det andra framhjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57752.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.