Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter stötdämpare på en 2000 4-Runner

Toyota 4-Runner är känd för sin kvalitet, hållbarhet och prestanda. Den 4-Runner är utrustad med absorbenter kvalitet chock, vilket minskar bromssträckan, förlänga däckens livslängd och minskar fjädring trötthet. När det är dags att byta ut de chocker på 2000 Toyota 4-Runner, kanske den svåraste delen av processen att välja högkvalitativa ersättare. Jobbet i sig kan vara knepigt, men med rätt verktyg och lite tid, kan du byta ut de chocker själv rätt hemma. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
3/8-tums Hylsnyckelsats
Wrench set
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Jack upp framhjulen. Installera pallbockar under den nedre kontroll vapen och ta bort däcken. Ta bort de två nedre bultarna och en övre hållare mutter. Ta den övre brickan och gummi kudde. Dra stötdämparen ur den övre ramen mount.
2

Installera en lägre bricka och gummi kudde på den nya övre stöt stång. Sätt in den i ramfästet. Placera en övre kudden och brickan över stången. Dra åt muttern för att hålla den på plats och installera de två nedre monteringsbultar. Dra åt fästelement till specifikationerna. Upprepa processen på andra sidan av framsidan av 4-Runner. Sänk fordonets front.
3

Jack bakaxeln upp och placera pallbockar under axeln, inte under ramen. Ta bort de övre och undre chock muttrar och brickor. Dra chocken utanför monteringsnitarna och installera den nya chocken. Byt brickor och muttrar och dra dem till specifikationerna. Upprepa processen på andra sidan av den bakre delen av 4-Runner. Sänk den bakre delen av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60799.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.