Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1994 Toyota Camry s Distributör

Den 1994 Toyota Camry distributör är en fristående konstruktion. Det betyder att all gnista utlöses av distributören och inte bilens färddator. Om bilen stannar för det finns ingen gnista, och det finns batteri till distributören, är distributören sannolikt defekta. Detta är inte ett ovanligt problem. Eftersom denna typ av återförsäljare är svårt att bygga om, det finns en stor eftermarknad tillförsel av nya distributörer. Erfarna hem mekaniker kan ersätta distributören i några få steg. Saker du behöver
Wrench set
Skruvmejselsats
Paint penna eller pryl
Visa fler instruktioner
1

Skruva ur de två skruvarna som håller fördelaren locket på plats. Skruvarna kommer inte att falla ut, så omväxlande att lossa den, fram och tillbaka mellan de två skruvarna, tills locket är gratis.
2

Koppla centrum tråd som dirigeras till distributören från tändningen spole. Lay locket åt sidan med de fyra tändkablarna fortfarande sitter.
3

Koppla ledningarna kontakten som hakar den huvudsakliga ledningsnätet till sidan av distributören. Skaffa en färg penna eller markör för att beskriva den exakta platsen för distributören fläns i dess förhållande till motorn. Se till att denna linje är läsbar för framtida referens. Notera placeringen av distributören rotor och komma ihåg platsen för framtida referens.
4

Avlägsna distributör bultar. Lossa skruvarna med en skiftnyckel och sedan ta bort dem och lägg dem åt sidan. Ta distributören och vrid den fram och tillbaka för att bryta den O-ringstätning. Dra den direkt ur berget. Ställ den åt sidan.
5

Smörj in O-ringen på den nya distributören med lite motorolja. Nå inuti fördelaren mount öppning och dra lite olja på fingret för att använda som glidmedel.
6

Passa rotorn hos distributören, pekar det på det sätt som tidigare refererade, och skjut distributören i öppningen. Vrid basen för att starta den nya O-ringen och lätt flytta rotorn och tillbaka tills den slots på plats. När detta händer, kommer distributören fullt säte i öppningen.
7

Rikta den nya distributören monteringsflänsen med ritpennan eller ritsmärket som gjordes tidigare. Vara så exakt som möjligt för att säkerställa motorns timing är korrekt.
8

Montera de två fästbultarna och anslut ledningar kontakten. Montera fördelarlocket och dra åt de två skruvarna. Sätt i spolen tråd och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60984.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.