Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 2003 Bonneville

I 2003 års Pontiac Bonneville har skivbromsar fram med bromsbelägg. Det kan också innehålla skivbromsar bak med bromsbelägg eller bak trumbromsar med bromsbackarna. Oavsett vilken uppsättning bromsbelägg du behöver byta (fram eller bak), det förfarande för att ändra dem är ganska lika, det visade proceduren fungerar på endera axeln. Inspektera dina bromsbelägg och ersätta dem innan de blir för lågt kommer att rädda andra komponenter, såsom rotorer och bromsok. Saker du behöver
Baster
hjulblock
Däck järn
Hydraulisk eller sax domkraft
två pallbockar
Stor Tvingfäste
Box skiftnyckel uppsättning
Skruvmejsel
Stiff stålborste
Brake silikonsmörjmedel
Shop trasor
Momentnyckel och uttag (lämplig för hjulmuttrarna) katalog Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Bonneville på en asfalterad, plan yta. Dra åt parkeringsbromsen om du ersätter främre bromsbelägg. Släpp primära spärren Huvlås inifrån bilen innan du lämnar den.
2

Öppna huven och leta reda på huvudcylindern på förarsidan brandväggen i motorrummet. Ta av locket och suga ut tillräckligt bromsvätska med en baster så att huvudcylindern är endast halvfullt. Släng vätskan och sätt på locket. Vrid huven i nedfällt läge utan att stänga det så huven ljuset inte tömma batteriet.
3

Placera hjulet block bakom en bakre däcket om byte av främre kuddar eller framför ett av framdäcken Vid byte bak kuddar.
4

Ta bort navkapslar (om tillämpligt), sedan knäcka muttrarna löst med däck järn 1/4 varv (endast) moturs.

5

Lyft axeln (en sida i taget) med hydraulisk eller sax domkraft, då stödja varje sida på en pallbock.
6

Ta bort muttrarna och hjul.
7

Placera en stor C-klämman över caliperhuset så toppen av klämman är på inre sidan och enheten av klämman är mot fästplattan av utombordaren pad. Dra åt klämman långsamt att komprimera bromsok kolv i borrningen. En gång sitter ordentligt, ta bort klämman.
8

Ta bort den nedre bromsok bolt bromstappen med en hylsnyckel. Pivot bromsok uppåt och knyt ett snöre runt oket att stödja det till spiralfjäder eller annan chassikomponent så det är ur vägen.
9

bort de invändiga och utvändiga kuddar från bromsok fäste. Ta bort clipsen bromsbelägg från övre och undre säten fäste. Använd en skruvmejsel om det behövs för att försiktigt bända ut dem. Några ersättare pad set kan innehålla nya klipp, men kolla först eftersom du kan behöva återanvända de gamla. Om så är fallet, rensa bort bromsdamm, rost och andra rester på klippen med en styv stålborste.
10

Montera nya klipp (eller rengjorda sådana) tillbaka till bromsok fästet, sedan använda en päls av broms silikonsmörjmedel (antikärvningsmedel också skulle fungera) till dynan flikarna kontaktpunkter. Var noga med att inte få någon på rotorn, men om du gör det, snurra rotorn bort från fästet och torka av med en trasa.
11

Knyt upp bandet och svänga oket ner över kuddar och rotor. Om bromsok inte passar, kan du behöva driva kolven i bromsoket i en lite djupare med C-clamp. Använd en gammal dyna som ett ankare mot kolven om det här steget är nödvändigt.
12

Byt nedre bromsok bolt bromstappen och dra åt. Byt ut elektroderna på den motsatta sidan av samma axel tillämpning av samma förfarande.
13

Byt hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt hjulmuttrarna företaget till hjulnavet och sänk sedan Bonneville till marken genom att vända på lyftet.
14

Dra åt hjulmuttrarna i en alternativ modell (ej sekventiell) med en momentnyckel inställd till 100 foot-pounds och en socket. Byt navkapslar (om tillämpligt).
15

Tryck ner bromspedalen ca 2/3 av vägen och släpp det sedan sakta. Vänta i 15 sekunder och upprepa detta tills bromspedalen känns fast.
16

Lyft huven och kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Om det behövs, råga med ny bromsvätska (endast). Sätt tillbaka locket, stäng huven, ta bort hjulet blocket och släpp parkeringsbromsen (om tillämpligt) innan testkörning för bromsverkan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57750.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.