Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en ratt i en 94 Kia ​​Sephia

Byta ut ratten på 1994 Kia ​​Sephia innebär inte bara att du måste ta bort ratten, men att du måste först avväpna krockkuddar för att ta bort hjulet. Naturligtvis, när ratten i dina drömmar är på plats, måste du åter larma på airbagsystemet. På grund av förekomsten av krockkuddar, är uppgiften förenat med att fara och är inte för oerfarna avocational mekaniker. Saker du behöver
Skiftnyckel
5/16-tums socket
Ratt avdragare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
avväpna Krockkuddar

1

Lossa båda batterikablarna en skiftnyckel, ta bort den svarta minuskabeln först.
2

Vrid fordonets strålkastare på. Låt bilen stå orörd i mer än 30 minuter - med strålkastarna på -. Att tillåta reservkraft enhet för krockkuddarna att helt fullgöra
3

Vrid hjulen så att de är rakt fram. Vrid tändningsnyckeln till "Lock" i tändningslåset och ta ut nyckeln. Lyft huven och höja den stång till den.
Ta av hjulet
4

Leta upp de fyra fästbultarna på baksidan av ratten. Avlägsna bultarna med en 5/16-tums socket
5

bort enheten airbagen -. Kallade luftkuddemodulen, det vadderade hjulets centrum - från ratten. Koppla ur krockkudden modulens blå och orange SRS-kontakter, finns på klockan-fjäderpaketet på baksidan av luftkuddemodulen.
6

Ta bort modulen luftkudden från bilen helt. Lämna inte airbagmodulen i bilen. När du håller krockkudden hålla den riktade bort från kroppen hela tiden.
7

Ta bort låsmuttern från ratten axeln, med hjälp av en skiftnyckel. Montera en avdragare ratt på ratten. Vrid centrumskruven av hjulet avdragare medurs för att ta bort hjulet från den avsmalnande rattstången.
Montera det nya hjulet
8

Tryck den nya ratten på den avsmalnande rattstång. Trä låsmuttern på axeln. Dra åt låsmuttern till mellan 29 och 36 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Vrid airbagmodulen så luftkudden, ytan syns när hjulet är installerad, vänd bort från dig .
10

Anslut den blå SRS kontakterna kommer från rattstången i uttaget på baksidan av airbagmodulen. Eftersom kopplingen är låst för att passa den blå SRS kontakten endast kommer kontaktdonet glida in med ett hörbart "klick" för att indikera att det har satt fullt. På den orange kontakten för horn
11

Plug . Det kommer att klicka, precis som den blå kontakten gjorde. Vänd modulen över så att den är vänd uppåt och ställ in den i ratten, utan att fånga kablaget mellan hjulet och luftkuddemodulen.
12

Thread de fyra bultarna genom baksidan av Ratt och in airbagmodulen, med hjälp av fingrarna. Dra åt bultarna till mellan 10 och 12 foot-pounds med en momentnyckel.
Re-Arm krockkuddarna
13

Anslut batterikablarna, ansluter pluskabeln först .
14

Vrid tändningsnyckeln så att tändningen är i läge "ON".
15

Inspektera instrumentpanelen och se till att airbagen ljus förblir tänd för mellan fyra och sex sekunder innan du går ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62262.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.