Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg på en 1965 F350

Förmågan att stoppa ett fordon som rör sig med en hög hastighet är inte något som bör äventyras. Av denna anledning är det viktigt att byta bromsbelägg i 1965 F350 om de börjar visa allvarliga tecken på slitage. När bromsarna blir mindre lyhörda eller om du börjar höra gnisslande ljud varje gång ditt fordon bromsar, det finns en god chans att det är dags att byta ut bromsbeläggen. Saker du behöver
Bil jack
Tire skiftnyckel
Wrench
Jack står
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Slide golvet jack under fordonet till jack ena sidan upp. Engagera den och lyfta fordonet från marken, så att du kan arbeta på bromsarna.
2

Ställ pallbockar på plats på varje sida av bilen så att bilen är robust vid uttaget fel eller av misstag sparkade bort. Det är mycket farligt att förlita sig på domkraften enbart. Använd domkraften står för din egen säkerhet och för fordonets säkerhet. Addera 3

Lossa och ta bort muttrarna på däcket, med däcket skiftnyckel. Ställ muttrarna åt sidan, eftersom du behöver dem senare. Dra av hjulet från bilen - detta gör att du kan arbeta på bromsarna
4

Notera montering av bromsen: Du kommer att märka två bromsbelägg knutna till själva bromsen med. rektangulär mekanism. Denna mekanism är bromsoket. Den är ansluten med några bultar. Använd din andra skiftnyckel för att lossa och ta bort dessa skruvar. Ställ skruvarna åt sidan och skjut försiktigt bromsok från bromsen, så att du kan titta in i den för att inspektera bromsbeläggen.
5

Kontrollera slitage på dynorna. Ett bombsäkert sätt att ta reda på om dynorna är slitna är att kontrollera om skruvarna är utsatta. Dynorna är hålls på plats av en bult. Du måste ta bort denna bult för att ta bromsbeläggen bort och ersätta dem med nya.
6

Skruva loss bulten och ställ den åt sidan med de andra komponenterna. Var noga med att separera bultarna du placerar åt sidan, eller att du tydligt kan se skillnad mellan dem. Ta bort bromsbeläggen.
7

Montera de nya bromsbeläggen genom bultning dem till bromsok i omvänd ordning som du isär de gamla kuddar.
8

Skjut bromsok tillbaka på bromsen och återmontera skruvarna. Placera hjulet tillbaka in i hjulhuset och dra den på plats igen genom att återmonteras muttrarna.
9

Avlägsna domkraften och försiktigt sänka bilen tillbaka till marken. Rengör din arbetsplats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59018.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.