Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en 2003 Ford Focus

De bakre bromsarna på Ford Focus är trumbromsar med skor som arbetar med parkeringsbromsen samt bakhjulen. Dessa typer av bromsar är monterade på trumman montering med flera fjädrar och hävarmar. Detta gör att byta bromsbackar svårare än att byta främre bromsbelägg. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
Wrench
Brake Cleaner Review Droppkar
Elastiska Tänger band
Bromsklossar

Visa fler instruktioner
Åtkomst bromsbackarna
1

Blockera framhjulen, släpp parkeringsbromsen och sätta bilen i första växeln. Höj bilens bakre änden, stödja den på pallbockar eller pallbockar och ta bort framhjulen.
2

Lossa ABS ledningar kontakten om man är närvarande.
3

Koppla loss den bakre trumman och bromsaggregat genom att lossa de fyra skruvarna på baksidan av navaggregatet med en skiftnyckel.
4

Rengör hela enheten med broms renare och låter resten dropp i en dränera pannan, och vänta på att enheten torka. Ta del av hur bromsbackarna och fjädrar installeras som du gör detta.
Bort gamla skor
5

Tryck ändarna av hold-down fjädrar på bromsen skor med en tång så att du kan dra fjädrarna från stiften. Ta bort stiften från baksidan av plattan
6

Lossa skor "toppändarna från hjulet cylinder;. Installera ett elastiskt band eller tråd över cylindrarna /kolvarna för att hålla dem från att mata. Dra skorna 'nedre änden av den nedre ankaret.
7

Dra tillbaka parkeringsplats våren bromsvajern från manöverspaken på baksidan av den bakre skon och haka kabeländen från armen med en tång. Du kan nu ta bort bromsbackarna.
8

Haka av lägre avkastning våren från skorna genom att flytta de nedre ändarna av skorna tillsammans, dra den främre skon från staget och bromsback justerare och haka den övre fjädern. Ta del av hålen fjädrarna i.
9

Lossa justeringen staget genom att dra den eller ta bort den från den bakre skon. Demontera staget bärfjädern.
Installera nya skor
10

Rengör fästplattan med broms renare och applicera en liten mängd av hög temperatur bromsen fett på bromsen sko kontaktpunkter och de glidande komponenter bromsbacken justerare.
11

Montera nya bromsbackar genom att ansluta fjäderben stöd och anpassning fjäderben till den bakre skon, som förbinder den främre skon till staget och bromsback justerare och ansluta returfjädrarna.
12

Installera skorna genom att ansluta kabeln parkeringsbromsen på baksidan sko, sätter skorna 'nedre änden på den nedre ankaret och sedan ansluta den övre ändar cylindern. Ställ den excentriska kammen till sitt nedersta läge innan du ansluter den till den bakre skon.
13

Re-anslut skorna "hold-down stift och fjädrar.
14

Installera bromstrumman tillbaka på cylindern, dra åt bultarna till 49 foot-pounds.
15

Byt hjulen och sänk bilen när du har bytt bromsar på båda sidorna.

16

Tryck ner bromspedalen flera gånger för att ställa skorna på sin normala position.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57684.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.