Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbelägg på 2007 Grand Caravan

Dodge Caravan infördes 1983. 2007 Dodge Caravan kom utrustad med en 2,4-liters rak fyrcylindrig motor i basutförande. Två versioner av Chrysler 3,3-liters V-6 (Flex-Fuel, och OHV) fanns tillgängliga som uppgraderade motorer. Bromsbeläggen på 2007 Caravan är en del av en standard front skivbromssystem. Dynorna är inneslutna i bromsoket, som pressar dynorna på rotorn. Den klämma orsakar friktion mellan dynorna och rotorer, är som det stannar fordonet. Saker du behöver
Däck järn
1 ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
Liten brytjärnet
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
4 - tums eller större C-clamp
Nya bromsbelägg
Caliper fett
1 kan aerosol bromsrengöringsmedel
1/2-tums enhet momentnyckel och socket set
Visa fler instruktioner

1

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framsidan av vagnen med en domkraft. Placera pallbockar under båda främre rambalkar, bara inåt från de nedre länkarmarna. Lämna inte pallbockar under den nedre kontroll vapen. Sänk Husvagn på domkraften. Ta bort muttrarna, ta sedan bort framhjulen från minibuss.
2

Sätt ett bändjärn i tillgången hålet i mitten av bromsok bostäder. Försiktigt bända det inre (bakre) bromsbelägg mot mitten av fordonet, med en spett. Ta bort bromsok bultar med en spärr och en socket. Ta bort bromsok från bromsen, med brytjärnet om det behövs.
3

Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket-fästet. Sätt den inre bromsbelägget mot bromsok kolv på insidan av bromsok bostäder. Komprimera bromsok kolv i bromsoket, användning av en C-klämma virad runt bromsbelägget och den bakre delen av bromsoket. Vrid C-klämma långsamt för att inte störa bromsok kolvtätningarna, och införa luft i bromssystemet.
4

Infoga nya bromsbelägg på bromsok fästet, samtidigt som du håller bromsoket i din gratis hand. Installera bromsok dynorna på bromsen. Applicera ett tunt lager av bromsok fett på den yttre bromsbelägg mellanläggsplatta.
5

Smörj bromsok bultar, sedan installera dem i bromsoket. Dra åt bultarna till 35 foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-tums enhet momentnyckel och uttag.
6

Upprepa steg 1 till 5 för att slutföra byte bromsbelägg på den andra sidan av Caravan. Montera de främre hjulen på van efter att du har dubbelkollat ​​vridmomentet på alla bromsok bultar. Dra de främre hjulmuttrar lug på hjulet med ett däck järn. Höj Caravan bort av pallbockar och ta läktaren underifrån van.
7

Dra de främre muttrarna med 105 foot-pounds med 1/2-tums momentnyckel och en socket. Omedelbart vidare till förarsätet i skåpbilen. Pumpa bromspedalen 10 till 15 gånger för att ställa in de nya bromsbelägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59267.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.