Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar på en 2000 Ford Explorer

Bromssystemet på 2000 Ford Explorer är en av de viktigaste systemen på ditt fordon. För att säkerställa en väl fungerande din bromssystemet, bör bromsarna luftas för att avlägsna luftbubblor efter någon service på systemet. Korrekt blödning bromssystemet kommer att bidra till att säkerställa en konsekvent och pålitlig drift. Med några enkla verktyg och hjälp av en assistent, blödning dina bromsar är en uppgift som du lätt kan åstadkomma i ditt eget garage eller uppfart. Saker du behöver
DOT-godkända bromsvätska
1-fot bit klar 1/4-tums plast dräneringsrör
1 quart klar plastbehållare
öppen nyckel
Assistant
Visa fler instruktioner
Förberedelser och bromsluftning
1

Park ditt 2000 Ford Explorer på plant, jämnt underlag. Dra åt parkeringsbromsen och säkert Blockera hjulen.
2

Dra Huvlås placerad på förarsidan kick panel och öppna huven genom att dra upp på huven spärren ovanför mitt fram grillen . Addera 3

Rengör toppen av Bromsvätskebehållaren och kontrollera vätskenivån. Om vätskenivån är låg, ta bort påfyllningslocket och lägga DOT-godkända bromsvätska till rätt nivå. Under blödning förfarandet, kan det vara nödvändigt att lägga till ytterligare vätska.
4

Leta luftningsskruven på baksidan av den bakre passagerarsidan bromsoket. Placera genomskinligt plaströr över änden av luftningsskruven. Placera den andra änden av plaströret i den klara plastbehållare. Fyll behållaren med tillräcklig bromsvätska till fullo dränka änden av röret.
5

Be din assistent att pumpa bromspedalen och håll sedan ner bromspedalen. Använd öppen ände skiftnyckel att öppna luftningsskruven genom att vrida den moturs. Titta strömmen av bromsvätska när det kommer genom plaströret och notera när bromsvätskan rinner som en jämn ström, fri från luftbubblor, Stäng luftningsskruven genom att vrida den medurs.
6

Repeat Steg 4 och 5 på baksidan förarsidan bromsok, fram passagerarsidan bromsok och främre förarsidan bromsok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58401.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.