Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Test Brake Booster

Servobromsar utgör en av de största framstegen inom fordonsindustrin bromsteknik. Inte bara servobromsar gör det lättare för föraren att stanna fordonet, men utan hjälp av power booster skulle det vara praktiskt taget omöjligt för skivbromsar effektivt för att användas på bilar. Eventuella brister i utförandet av en makt booster kan allvarligt försämra bromsverkan, och det är viktigt att vara säker på boostern fungerar korrekt i alla lägen. Testa booster är ett enkelt jobb att varje förare kan göra. Saker du behöver
skruvmejsel
Tänger
Motor vakuum testfigur
Visa fler instruktioner
1

Ställ bilens motorn och pumpa bromspedalen en några gånger för att tömma eventuella kvarvarande vakuum i power booster. Tryck och håll ner bromspedalen med ljus men stadigt tryck. Starta motorn. Bromspedalen ska sjunka något, vilket indikerar att boostern fungerar.
2

Låt motorn gå på tomgång i en minut eller två. Stäng av motorn och sakta pumpa bromspedalen fem eller sex gånger. Bromspedalen ska stanna vid en högre position med varje pump, vilket indikerar att boostern inte läcker och backventilen fungerar.
3

Starta motorn och låt den gå på tomgång en minut eller två. Tryck och håll ner bromspedalen med ljus men stadigt tryck, och stäng av motorn. Fortsätt att hålla pedalen nere i 30 sekunder eller så. Om pedalen inte stiger det indikerar att boostern inte läcker och backventilen fungerar.
4

Testa vakuumförstärkare backventilen. Leta vakuum booster. Det är en kupolformad monterad baktill på motorrummet på förarsidan. Nu lokalisera den flexibla vakuumslangen som går från motorns insugningsrör till vakuum booster. Ta bort eventuella klämmorna som håller slangen till insugningsröret anslutning, och sätt slangen från anslutningen. Försök att blåsa in i slangen. Om backventilen fungerar luften inte kommer att strömma in i booster. Försök nu att suga luft ur slangen. Om backventilen fungerar luft kommer att strömma ut ur booster.
5

Anslut en motor mätare vakuum test till anslutningen på motorns insugningsrör. Starta motorn och låt den gå en minut eller två. Kolla testet behandlingen mätare vakuum. Det vakuum bör vara minst 18 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58642.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.