Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort slangen från en katalytisk omvandlare

Den katalysator på ett fordon är konstruerat för att minska de utsläpp som kommer ut ur avgasröret. Eftersom detta är ett juridiskt krävs komponent på din bil, är det för att bara tas bort och installeras av proffs. Som ett resultat, avlägsnande av rör som leder till eller från den katalytiska omvandlaren är inte så enkelt som att ta ut ett par bultar. Detta kräver vissa anpassade arbete, men du kan ta bort röret från bilen i en timme eller så med rätt verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
ansiktsskydd
Hörselskydd
Handskar
Tigersåg
Skärande Tigersågsblad
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta och använd domkraft för att lyfta upp bilen så att den är upphängd på alla fyra hörnen och du kan passa under fordonet.
2 < p> Lokalisera den katalytiska omvandlare, som är rund eller oval i form och är monterad på avgasröret. Sätt på visir, handskar och hörselskydd. Installera metallblad till tigersåg. Placera bladet på tigersåg på röret precis bakom katalysatorn.
3

Använd tigersåg för att kapa röret från katalysatorn. Flytta den tigersåg till röret som leder in i katalysatorn och använder sågen för att kapa röret från katalysatorn. Ta katalysatorn ut från under bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62054.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.