Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Olika typer av bromsbelägg

En högfrekvent skrikande, när du trycker på bromsen, är ofta en bra indikation på att det är dags för nya bromsbelägg. Detta skrikande händer när dina bromsbelägg slits ner till den mjuka metallen indikator som börjar gnida mot bromsskivan. Det finns fyra typer av bromsar på marknaden som finns. Den typ av pad du behöver beror på vilken typ av fordon du äger och dina körvanor. Även om vissa kuddar ger bättre värmeöverföring vilket resulterar i bättre bromsförmåga, de kan också vara bullrigare. Att känna till olika typer av bromsbelägg kan hjälpa dig att göra ett mer välgrundat beslut när det är dags att byta ut dem. Semi-metalliska Bromsbelägg

Made 30-65 procent metall, är en semi-metalliska bromsbelägg oftast gjorda av hackad koppar, tråd, järnpulver eller stålull sammanbundna med friktionsmodifierare. Dessa är vanligen anses vara en av de mer hållbara typer av bromsbelägg och har stor värmeöverföring. Men semi-metalliska bromsbelägg bär ofta ner broms rotorer snabbare. Dessutom kan de vara bullrig och inte fungera särskilt bra i mycket låga temperaturer.
Icke-asbest, organiska Bromsbelägg

Vanligtvis kallas NAO, eller organiskt , denna typ av bromsbelägget är tillverkad av organiska fibrer, såsom kol, gummi, glas och Kevlar, tillsammans med höga temperaturer hartser och andra fyllmedelsmaterial. Även mjukare och tystare än andra typer av bromsbelägg, bär de ut snabbare och skapa en mycket mer bromsdamm.
Low-metalliska NAO Bromsbelägg

Tillverkad av en organisk formel, låg-metalliska NAO bromsbelägg innehåller ca 10 till 30 procent koppar eller stål för att hjälpa till med värmeöverföring. På grund av den tillsatta metallen, det ger bättre bromsverkan. Emellertid orsakar den extra metallen också bromsarna att vara lite bullrigare och skapar bromsdamm.
Keramiska Bromsbelägg

Keramiska fibrer, bindemedel och andra material filler gör upp denna typ av bromsbelägg. Det kan också finnas små metallmängder i makeup av de keramiska bromsbelägg. Dessa är typiskt dyrare än de andra typerna av dynor för att de är tystare och renare. Dessutom bär de inte ner broms rotorer samtidigt ge utmärkt bromsning för din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57683.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.