Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Dra den bakre skivbromscaliper på en 1996 VW Passat

Den 1996 Volkswagen Passat var utrustad med en 2,0-liters rak fyrcylindrig motor i basutförande. En 1,9-liters fyrcylindrig turbodiesel och en 2,8-ltier V-6 var valfria motorer för 1996 Passat. Passat var tillgänglig med fyra hjul skivbromsar. Ta bort de bakre bromsoken att dra tillbaka bromsok kolv kräver avlägsnande av andra bromsdelar. De 1996 Passat bakre bromsok har en roterande kolv som vrider inåt och utåt. Saker du behöver
Däck järn
Jack
2 pallbockar
1 kan tränga spraya
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive socket set
3/8-inch-drive, sex tums ratchet förlängning
3/8-inch-drive bromsok kolv Tool Review Liten brytjärnet (tillval) katalog skruvnyckel satt
1 /2-tums-enhet momentnyckel
1/2-inch-drive hylsnyckelsats
1/2-inch-drive hjulmutter Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Lossa de bakre hjulskruvarna på Passat, med ett däck järn. Höj bakre delen av bilen med en domkraft. Placera pallbockar vid båda ändarna av bakaxeln balken, cirka sex inches inåt från bakhjulen. Sänk Passat på domkraften. Ta bort de bakre hjulbultarna från båda hjulen, och sedan ta bort de bakre hjulen.
2

Spray både tjocklek avluftningsskruvarna på bakre bromsok med aerosol genomträngande spray. Låt spray för att ställa i 10 till 15 minuter. Ta bort de små avluftningsskruvarna skruvkorkar gummi, om sådan finns. Under den bakre av Passat
3

Ligg på ena sidan. Avlägsna nedhållande muttern från parkeringsbromsen svängande hävarmen, med hjälp av en spärrhake och ingångar. Koppla det vridbara och parkeringsbromsen från bromsoket. Placera ett uppsamlingskärl under bromsaggregatet du arbetar på. Öppna luftningsskruven medurs, med en skiftnyckel.
4

Infoga ett bromsok kolv rotation verktyg mot bromsok kolv. Se till att du använder rätt beslag på kolven genom att försöka vända kolven för hand. Om verktyget är låst i kolven och du kan inte stänga av den för hand, har du rätt sida av verktyget. Installera en spärr och sex-tums förlängning på det roterande verktyget. Vrid bromsok kolven medurs tills den är helt indragen i caliperhuset och håll fast med spärrfunktion. Dra åt ordentligt luftningsskruven, med din skiftnyckel.
5

Placera bromsoket på bromsen. Montera bromsok fästbultarna och dra åt dem till 25 foot-pounds. Använd en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag för att dra åt bultarna. Installera parkeringsbromsen vridbar spak och dra åt muttern med en spärr och uttag.
6

Montera bakhjulen på Passat när du är klar utför din broms arbete. Sätt en rak syl eller punsch genom hjulet klacken hålet i navet för att rada upp hålen hjulbultar. Installera hålen hjulbultar, ta bort syl för att installera den sista bulten. Dra åt bultarna ombonad med ett däck järn. Läs den yttre huvudet av klacken bulten för storleken, är som antingen en M12 x 1,5 eller en M14 x 1,5. Hissa upp bilen från läktaren och ta bort dem.
7

Sänk Passat till marken. Dra de bakre hjulbultarna 81 foot-pounds, om bultarna är M12 x 1.5 skruvar. Dra de bakre hjulbultarna 89 foot-pounds av vridmoment om bultarna är M14 x 1.5 skruvar. Använd din momentnyckel och en hjulmutter hylsa att dra åt bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59338.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.