Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man känner igen tecken på att rotorerna är Bad

Rotorn är vad bromsbeläggen håller på när du bromsar. Om du tittar igenom däcket fälgar eller ta bort navkapsel, kan du se broms rotorer, som är rund i formen. Rotorer blir skev genom ojämn förslitning eller slitna bromsbelägg som maler i rotorerna. Dåliga rotorer minska din kontroll över fordonet och minska din motståndskraft. Om du upplever några symtom på utslitna rotorer, bör du se en mekaniker så snart som möjligt. Saker du behöver
bromsar
Visa fler instruktioner
1

känsla för en pumpande känsla när man trycker på bromsen. När rotorerna är dåliga, bromsarna skjut luft i bromssystemet, och de gör att föraren känner sig som han pumpar bromsarna.
2

känsla för någon skakning i ratten när du ansöker bromsarna. När rotorn är skev, den bromsbelägg pulsera, vilket gör att ratten vibrerar eller skakar. Det händer speciellt när du bromsar i höga hastigheter.
3

känsla för någon skakning i förarsätet när du bromsar. Om de främre rotorerna är skev, känner du skaka i ratten. Men om de bakre rotorerna är skev, kommer du att känna att skaka i sätena.
4

Unbolt dina däck och ta bort dem, så att du kan få en bra titt på dina rotorer. Leta efter någon korrosion eller rost runt utsidan av rotorn. Också leta efter eventuella sprickor i rotorn. Om dina rotorer uppvisar något av dessa brister, bör dina rotorer repareras av en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57267.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.