Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbelägg och rotorer

Brakes är en av de viktigaste komponenterna i ditt fordon och deras funktion är avgörande för din säkerhet. Byta bromsskivor och bromsbelägg är en ganska vanlig aktivitet i livet för ditt fordon. Främre bromsarna gör ungefär 60 till 75 procent av ett fordons bromssystem, så inspektera kuddar och rotorer minst årligen. Saker du behöver
Jack och pallbockar
rörtång
Uttag eller Allen skiftnycklar
Bromsbelägg
Nya rotorer om tillämpligt
Visa fler instruktioner

1

Hissa upp bilen och fäst den på pallbockar. Kontrollera att hjulen du inte arbetar på är blockerade med stoppklossar eller block av trä för att hindra fordonet från att rulla. Ta bort muttrarna och däcket och ställ dem åt sidan.
2

bort bromsoket. Vanligen finns det två bultarna som håller tjockleken på plats. Ofta kräver en insexnyckel för att ta bort. Lyft försiktigt bromsok bort av rotorn. Ta bort de gamla bromsbeläggen och jämför dem med de nya, se till att du har köpt rätt kuddar.
3

Ta lageröverfallet och sprinten. Sedan, med hjälp av ett stort uttag, ta bort axelmuttern. Skjut navet från axeln, med omsorg för att fånga utanför lagret. Ett stycke rotorer är en enda enhet, nav och rötor och måste bytas ut som sådan. Packa lagren eller använda nya och byt navtätning när du byter denna typ av rotor. Tvådelade rotorer bult till navet och rotorn kan enkelt skruvas loss och ändras. Ta bort de fyra skruvarna som håller rotorn på navet. Släng den gamla rotorn och skruva den nya till navet. Du bör packa lagren och byt hjulet sigill på denna typ av rotor samt innan du installerar det.
4

Byt navet på axeln när rotorn har ändrats, och med hjälp av en momentnyckel, dra åt axelmuttern till tillverkarens specifikationer. Byt sprinten och lagerhuset.
5

Använd en C-klämma eller en press och skjut bromsok kolvarna hela vägen tillbaka i bromsoket för att göra plats för de nya bromsbelägg. Placera nya bromsbelägg i bromsoket, se till att all bromsen hårdvaran ersätts på samma sätt som det togs bort. Om så önskas, placera en anti-squeal fett på baksidan av bromsbeläggen innan de placeras i bromsoket. Placera bromsok tillbaka över bromsskivan, och fetta bromsok stiftet (slät och blank) del av bromssystemet bultarna innan du byter dem. Med hjälp av momentnyckel, dra åt bromsok bultar till tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58832.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.