Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsar och bromsok på en 1998 Plymouth Voyager

De bromsbelägg och bromsok på din 1998 Plymouth Voyager arbetar tillsammans för att stoppa fordonet när bromspedalen är nedtryckt. Cylindern insidan av bromsoket skjuter bromsbeläggen till sidorna hos rotorerna. När cylindern insidan av bromsok helt har komprimerats bromsbeläggen på sidorna av rotorn kommer Voyager kommit till en säker stopp. När bromsbeläggen slits ner, kommer de att behöva ändras. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
1/2-tums spärrnyckel
Liten brytjärnet
Metric Hylsnyckelsats
obestämd nyckel
Rope
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park ditt 1998 Plymouth Voyager på en plan yta och öppna huven.
2 < p> Ta bort den svarta plastlocket på bromsvätska behållaren. Bromsvätskan Behållaren rymmer all bromsvätska.
3

Lossa muttrarna från båda framhjulen med en rörtång. Jack ditt 1998 Plymouth Voyager upp i luften och placera pallbockar under sidostyckena på båda sidor av bilen. Var noga med att placera pallbockar nära framsidan av van. Släpp domkraften så att Voyager sitter säkert på pallbockar.
4

bort båda framhjulen från Voyager genom att ta bort muttrarna en rörtång. Dra både fram förarsidan och passagerar hjul sida Av.
5

Lokalisera öppningen på toppen av bromsoket. Skjut en liten bändjärn insidan av öppningen och bänd bromsok fram och tillbaka. Detta kommer att frigöra bromsok från rotorn.
6

bort bromsoket framifrån förarsidan nav. Det finns två små skruvar på baksidan av bromsok som kan tas bort med en 1/2-tums enhet ratchet och en metrisk socket. Vrid skruvarna moturs för att lossa och sedan ta bort dem.
7

bort bromsledningen vätskematning från baksidan av bromsok med en skiftnyckel. Vrid muttern på bromsvätska matarledningen moturs för att lossa och ta bort raden från baksidan av bromsoket.
8

Skjut bromsok bort av bromsrotorn och ställa den gamla bromsoket till sida.
9

Place de nya bromsbelägg inuti de nya bromsoken. Placera de nya dynorna i den nya tjocklek i samma riktning som de gamla kuddar.
10

Placera den nya bromsok med de nya bromsbelägg på bromsrotorn. Placera den nya bromsoket så att du kan lägga bultarna tillbaka i den bakre delen av bromsok. Dra åt bultarna med 1/2-tums enhet ratchet och metriska socket.
11

Skruv bromsvätskan matarledningen tillbaka på baksidan av bromsok. Dra åt bromsen linje vätskematning med fast nyckel.
12

ersätta förarens hjulet sida fram på navet och skruva alla muttrarna tillbaka på klackarna. Dra åt muttrarna tills hjulet börjar vända. Följ dessa steg för att byta ut dynorna och bromsok på passagerarsidan nav också. Jack framsidan av Voyager tillbaka upp och ta bort domkraften.
13

Sänk Voyager till marken. Veva Voyager upp och pumpa bromsarna in och ut sju eller åtta gånger. Detta kommer att fylla den nya bromsok med bromsvätska och ställa de nya bromsbelägg till bromsrotorn. Stäng av Voyager off.
14

Kontrollera bromsvätskenivån och lägga något om det behövs. Lägg sedan tillbaka locket på bromsvätskebehållaren behållaren. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57990.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.