Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar främre bromsbelägg

Byta dina främre bromsbelägg är en relativt enkel procedur, och det är nödvändigt att det görs från tid till tid. Som bromsbelägg slitage, kommer du att ha en större stoppsträcka. Hjulen kan faktiskt låsa upp när bromsarna hårt slitna. Slitna dynor också effekt motorprestanda och trycket i det hydrauliska systemet. Saker du behöver
Nya bromsbelägg.
Vridmoment huvud hylsa och spärrskaft
Breaker bar
Liten gasolbrännare
Ny rotor (efter behov) katalog stoppklossar
domkraft
Jack står
Platt-tip skruvmejsel
Momentnyckel Kundservice manual för din bil
Visa fler instruktioner
bort och byta kuddar Frambromsarna
1

Lossa dina muttrarna när fordonet är stilla på marken. Använd dina kilar metall hjul (i princip en metall V formade verktyg som håller hjulen på plats), för att blockera den bakre däcket och förhindrar att bilen rullar bakåt. Använd din hydraulisk domkraft för att palla upp framänden och få däcken från marken. Lyft bilen tills domkraften plats under fronten, på sina rätta stöttningspunkter. Kontrollera servicemanualen för ditt fordon för att avgöra vad de optimala fästena är.
2

Låt hydraulisk domkraft ner långsamt på pallbockar. Se till läktaren är säkra. Ta bort alla muttrarna från framhjulet och ta bort däcken.
3

Kontrollera bromsbeläggen (placerad inuti bromsoket på vardera sidan av rotorn), för slitage och värmeskador. Kontrollera även rotorn (en stor metall skiva) för spår och värmeskador. Värmeskador ser lila-till-svart i färgen.
4

bort bromsok bultar. Tjockleken är den del som är fastskruvad på plats på toppen av rotorn. Använd din Ratchet och vridmoment uttag för att ta bort bromsok bultar. Ställ in skruvarna åt sidan. Kontrollera bromsok kolv för läckor som kan tyda på en dålig tätning. Använd din c-klämma för att skjuta bromsok tillbaka kolven i bromsoket. Om bromsok bultar är korroderade på plats, använd gasolbrännare för att tillämpa värma bultarna tills de kan lossas. Använd en breaker bar och vridmoment uttag för att lossa bultarna som värme tillförs. När bultarna lossas, använd din spärr och vridmoment huvudet socket att helt ta bort bultarna.
5

bort bromsok, noga med att inte låta bromsok hänga från broms slang. Betonar broms slangen kan skadas och orsaka läckage. Använd en platt-skruvmejsel för att flytta pad djurhållare och ta ut elektroderna. Montera de nya kuddar i samma läge som de gamla. Placera bromsok, med pads installerat över rotorn. Rada upp bromsok bulthålen och dra åt med vridmoment socket och ratchet. Utför samma procedur på motsatt hjulet. Om rotorn är missfärgad, ta bort den innan du installerar bromsok. Byt missfärgade rotorn med en ny. Sätt tillbaka hjulen på och skruva muttrarna i.
6

Använd hydraulisk domkraft för att lyfta den främre änden tillräckligt hög för att ta bort domkraften. Sänk hydraulisk domkraft långsamt tills bilen är på marken. Dra åt muttrarna med en rörtång i ett stjärnmönster på specs servicemanualen. Detta gör att hjulen sittplats jämnt. Använd samma procedur på båda front-end hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57016.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.