Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsklossar på en 2003 Honda CR-V

Du kan byta ut skivbromsklossar på 2003 Honda CR-V direkt från ditt hem garage, vilket sparar tid och pengar. CR-V är utrustad med skivbromsklossar på framsidan av fordonet. Den står för nästan 75 procent av bilens bromskraft. Dynorna slits ner med tiden och måste bytas ut för att säkerställa korrekt inbromsning. Avsätt minst en timme eller mer för att slutföra jobbet. Köpa alla delar och verktyg du behöver från din lokala bildelar återförsäljare. Saker du behöver
bromsvätska sug Baster
Lug nut skiftnyckel Sida 2 stoppklossar
Jack
Jack står
Ratchet och uttag
bromsok kolv komprimeringsverktyget
Brake pad fett
Replacement bromsbelägg
Momentnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på huvudcylindern. Du kan ta reda på var den finns, genom att konsultera bilens instruktionsbok. Ta av locket och ta bort hälften av bromsvätska med hjälp av en sug baster. Släng vätskan.
2

Lossa muttrarna ett halvt varv på vänster framhjul med en klack skiftnyckel. Höj den främre vänstra sidan av fordonet med en domkraft och sänk ner den på en pallbock.
3

Sätt stoppklossar framför varje bakhjul. Lyft den främre delen av bilen med domkraft och placera pallbockar under ramen, bredvid varje framhjul. Sänk fordonet på läktaren.
4

bort muttrarna på det vänstra hjulet. Avlägsna hjulet och ställ den åt sidan.
5

Ta bort bulten på nedre bromsok med en spärr och uttag. Rotera främre bromsok nedåt och bort från bromsbeläggen.
6

Sätt Mätmarkörverktyget kolven kompression i huset hos bromsoket. Sätt bromsok kolv i en riktning inåt genom åtdragning av drivskruven. Gör detta tills bromsok kolv ligger väl i bromsok hålet.
7

Dra av de två bromsbelägg från bromsok stödplattoma med händer och kasta.
8

Stryk bromskloss fett på utsidan pad plattorna och på flikarna på utsidan av de nya bromsbelägg. Sätt de nya bromsbeläggen i bromsoket stödplåtarna.
9

ihop allt i omvänd. Dra åt de nedre bromsok bultar till 25 fot pounds med hjälp av momentnyckel.
10

Sätt hjulet igen och dra åt muttrarna.
11

Upprepa steg 4 till 9 för den andra sidan.
12

Höj bilen med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna till 80 fot pounds av vridmoment med hjälp av Ratchet och uttag.
13

Pop upp huven och byt bromsvätska. Pumpa på bromspedalen som sittplats dynorna tills den går halvvägs ner till golvet. Toppa bromsvätskan en gång och sätt tillbaka locket på plats. Sänk huven. Ta bort stoppklossar och ta bilen för en provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58507.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.