Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Bromsbelägg Anvisningar för byte

bromsbeläggsbyte är en rättfram procedur som alla med en uppsättning grundläggande verktyg kan utföra. Allt som en person behöver är en timme, lite uppmärksamhet på detaljer, och rätt verktyg för jobbet. Följ dessa instruktioner och du kommer att köra omkring på nya bromsar säkert på nolltid. Saker du behöver
rörtång
Vehicle Jack
pallbockar
skiftnycklar eller hylsa och spärrskaft uppsättning
Stora C-Clamp
antikärvningsmedel
Shop Rags eller presentbutik Handdukar
buntband eller Mekaniker Wire
Torque Wrench
latex eller nitril
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och stoppklossar bakhjulen med tegel eller block. Detta förhindrar att bilen rullar bakåt när du lyfter bilen. Med hjälp av rörtång, lossa muttrarna på framhjulen. Ta inte åt muttrarna ännu.
2

Placera domkraften framför fordonet och se till att uttaget ska lyfta fordonet i ramen. Höj fordonet tillräckligt hög för att placera pallbockar säkert på en ramdel. Ta bort muttrarna och hjul från fordonet.
3

Inspektera broms rotor för skölpar eller ojämnheter. Om du hittar urgröpningar eller ojämnheter måste du få rotorerna bearbetas eller bytas ut på din lokala Biltema. Om rotorerna ser okej, använd skiftnyckel eller spärrfunktion inställd för att lossa och ta bort bultarna som håller bromsoket till bromsok fästet. Buntband eller tråd oket att hänga undan med ABS tråd och bromsledningen slack.
4

bort och inspektera bromsbeläggen från bromsoket fäste. Elektroderna bör ha material bromskloss på dem med några tecken på metall skrapning. Om det finns tecken på metall skrapning du kan behöva dina rotorer ersätts.
5

Ta bort glidtapparna från bromsok fäste och rengör dem med butiken trasor eller handdukar butik. Applicera Anti-gripa till stiften och sätt tillbaka dem i bromsoket monteringsfäste.
6

Inspektera nya kuddar för att säkerställa att de är samma design av kuddar som de gamla kuddar. Smörj kanterna av dynorna med antikärvpasta så att de kan glida smidigt i bromsok monteringsfäste. Smörj baksidan av dynorna med Anti-Seize att minimera buller från bromsoket.
7

Ta bort buntband eller mekaniker tråd och placera en av de gamla kuddar i tjocklek och, med hjälp av den stora C -klämma, komprimera bromsok kolven i bromsoket genom att dra åt C-klämman. Du kan se några bromsvätska droppande från huvudcylindern, är det normalt. När helt indragen, ta bort c-klämma och den gamla bromsbelägg från bromsok kolv och installera bromsok på bromsok fästet. Montera bromsok bultar och dra åt.
8

tillbaka hjulen och hjulmuttrarna. Dra åt muttrarna för hand. Lyft fordonet tillräckligt för att ta bort domkraften, bort pallbockar, sänk bilen sedan dra åt muttrarna. Om du har en momentnyckel, dra åt muttrarna med specifikationerna.
9

Tryck på bromspedalen några gånger för att återfå fasthet i pedalen. När du har fasthet bort stoppklossar och ur parkeringsbromsen. Ta bilen för en kort provkörning för att kontrollera att bromsarna fungerar som de ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57749.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.