Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur kontrollerar jag Hästkrafter av en Chevrolet motor?

Hästkrafter är måttet på motoreffekten uttryckt i termer av arbete som utförts under en bestämd tid. Uttryckt matematiskt, motsvarar en hästkraft lyfta 33,000 pounds en fot i en minuts tid. Hästkrafter kan mätas direkt eller beräknas och uppskattas med hjälp av matematiska formler. Betyg yrkas av tillverkarna är ofta uppskattningar, baserade på ideala förhållanden och perfekt motorns kondition. Eftersom dessa är oftast inte fallet, kan fastställa den exakta hästkrafter i din Chevy motor vara informativ och användbar. Saker du behöver
Dynometer
Visa fler instruktioner
1 gång

Köp på dynometer. Dynometer tid är ofta tillgänglig på prestanda eller ras butiker i ditt område. Mäta hästkrafter på en dyno är det bästa sättet att få en så exakt avläsning som möjligt. Om din Chevy motorn ännu inte är installerad i ett fordon, kan du mäta hästkrafter med ett svänghjul dynometer. Denna enhet mäter faktiska motoreffekt innan den går igenom transmission och drivlinan till hjulen. Om motorn är i ett fordon, kan du använda en bakhjulsdriven dyno att avgöra hästkrafter på bakhjulet och att uppskatta svänghjulet hästkrafter.
2

Estimate hästkrafter baserat på din förflutit kvarts mil tid. Ta en serie fjärdedel mil körningar och genomsnittet de tre bästa tiderna. Beräkna vikten på din bil med dig som sitter i den och koppla dessa siffror i följande formel:

hk = vikt /(ET/5.835) till den 3: e makten

Detta kommer att ge dig en uppskattning av den på trottoaren hästkrafter i bilen den dagen, under dessa förhållanden. Detta är bara en uppskattning, temperatur, luftfuktighet och lufttryck kan påverka hästkrafter Addera 3

Estimate hästkrafter med hjälp av din fälla hastighet i kvartalet sjömil.. Denna formel, liknande den som ovan använder fälla hastighet i stället för förfluten tid. Formeln är vikt * (speed/234) till den tredje makten. Som med formeln i föregående steg, är detta endast en uppskattning.
4

Average dina resultat. För att få den mest exakta hästkrafter, det genomsnittliga resultatet av dina på-trottoaren tester och utföra tester på flera olika dagar under olika förhållanden. Detta kommer att ge dig den mest exakta uppskattningen av på trottoaren hästkrafter på din Chevy motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61521.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.