Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Ford F-250 Front Brake Rotor Borttagning

Du kan komma åt och lossa de främre broms rotorer på din Ford F-250 genom att ta bort däck /hjul montering. Du bör vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, men att undvika skador på bromsoket. Dessutom, om du installerar en ny rotor, se till att du har rätt ersättning, särskilt om du har en 2005 modell, Ford levererade två utföranden för bromsrotorn och dynor för denna modell. Borttagning av Rotor

bort minst hälften av bromsvätska från bromshuvudcylindern, med hjälp av en pump räcker hävert. Detta kommer att förhindra att spilla vätska när du tar bromsoket från rotorn. Placera bromscylindern locket på toppen, men inte ersätta det ännu. Placera sedan några butik trasor nedanför huvudcylindern i fall någon av vätskan spiller över.

När du har tagit upp lastbilen och tagit bort däck /hjul montering med rotorn måste bytas, placera en stor C-klämma över bromsoket så att den bakre änden av verktyget vidrör baksidan av bromsok och skruva bulten vilar mot baksidan av främre bromsbelägg. Nu tråden i C-clamp skruv för att tvinga bromsok kolv i hålet. Det låter dig enkelt ta bort och installera om bromsok och bromsbelägg efter service av rotorn.

Lossa bromsoket och fäst det i spiralfjädern med en tråd. Låt inte bromsoket hänga lös, eller det kommer att skada slangen gummi bromsen fäst vid den. Om du planerar att använda samma rotor, match-markera den till ett eller flera av hjulbultar så att du sätter tillbaka den i samma position. Sedan kan du ta bort rotorn.

Använd 80-grit sandpapper för att grundligt rengöra hjullagerenheten fläns och bromsrotorn anliggande ytor från rost och skräp för att förhindra rotor kastet och broms pulsering (se Resurser för mer information).

När du är klar, installerar du rotorn på hjulnavet. Om du installerar om samma rotor, använd matchen märken för att montera enheten i det läge den var i innan borttagning. Sätt sedan tillbaka bromsoket och däck /hjul montering och fylla på broms huvudcylinder.
Burnishing det Rotor

Använd denna procedur endast om du har bytt eller återuppstått rotorn eller installerat nya bromsbelägg på framsidan av din Ford F-250. Systemet kommer att överföra bromsbelägg material på ytan av rotorn för bättre bromsverkan.

Välj en väg med mycket låg eller ingen trafik om möjligt. Sedan accelerera din pickup till 30 mph, och tryck lätt på bromspedalen så att bromsbelägget drar mot ytan av rotorn. När man kommer till ett stopp, tillåta ett par minuter för bromsbeläggen och rotor för att svalna. Upprepa processen åtminstone 20 gånger. Efter avslutad, kommer dina bromsbelägg och rotor har slipas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57508.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.