Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en generator remskiva på en 1993 Volvo

Ta bort remskivan från generatorn i din 1993 Volvo är en relativt enkel uppgift. Oavsett om du har en 240, 850, 940 eller 960, är ​​alla generatorer liknande byggs. Det här jobbet borde inte ta mer än en halv timme att slutföra. Du kan få alla de objekt som du behöver för att slutföra denna uppgift från din lokala Biltema. Vissa bildelar butiker har även ett verktyg hyra /lånad program, så du behöver inte köpa dyra verktyg för engångsbruk. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
tredelad växel /remskiva remover Tänger
eller kanal låser
Visa fler instruktioner
1

bort generatorremmen och sedan koppla ur alla kablage till generatorn och ta bort generatorn från fordonet.
2

Ställ generatorn på en arbetsbänk eller plan yta. Ta bort muttern som är på framsidan av generatorns remskiva. Håll trissa eller axeln med en uppsättning av tång eller lås kanal att snurra muttern bort.
3

Placera skruven spline spetsen av den tredelade avdragare i mitten av generatoraxeln . Linda de tre stiften runt remskivan och dra åt för hand tills tätt runt remskivan.
4

Vrid avdragare medurs, med en spärr och uttaget på huvudet av spline slut. Som avdragare stramar och dras mot dig, kommer det att dra remskivan från axeln. Om skivan är rostig eller fastnat på axeln, tillämpa penetrerande olja på axeln med en trasa. Spraya inte penetrerande olja, eftersom du riskerar att spruta generatorn och förstöra de elektriska anslutningarna inom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60621.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.