Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tecken på en dålig manuell växellåda

Auto sändningar går ut hela tiden. Det är ett faktum i fordonsindustrin liv. Efter ett bra antal år och mil, börjar de bara att bryta ner. För manuella växellådor, det finns vissa tecken som gör det oundvikligt lite mer förutsägbar när det gäller att identifiera när en sändning kommer att gå dåligt. Dropp och Läckor

transmissionsolja, rödaktig i färgen, inte hör hemma på cement under bilen. Om du har en överföring läcka som är riktigt klart, åtminstone packningarna mellan överförings höljena är dåligt och behöver bytas ut. Värre är det många läckor orsakade under tryck och signalöverföring montering. För mycket läcker och du förlorar värdefull smörjning, som sedan orsakar delar att slipa.
Uppmärksamma de Clutch

manuell växellåda koppling är förmodligen en av de mest missbrukade delar på en bil manuell växellåda. Denna komponent är i grunden ansvarig för inkoppling och urkoppling din motor växlar när du ändrar hastighet. Som ett resultat, det används hela tiden, påtryckningar, maskor, un maskor och ibland tvingas arbeta vid fel tid på grund av förarens fel. När kopplingen börjar gå dåligt, blir det mycket tydligt av två viktiga beteenden:. Underlåtenhet att stanna i växeln och underlåtenhet att engagera högre växlar (dvs., fjärde eller femte växeln)
Gear Underlåtenhet

Inte alls lika vanligt som en koppling misslyckande, kan en lägre växel fel uppstå om växlarna har skadats eller flisas dåligt. Vanligtvis händer när gamla redskap ett plötsligt fastnat dåligt. Något går sönder och sedan växeln princip börjar att missa sina tänder i ingrepp ordentligt. Det kommer att kännas som ditt framdäcket går lägenhet med en grov körning och stöta /runkar känsla.
Oljud
clanging Även i Idle

När det blir löst i en motor , de gör det ganska uppenbart, och transmissionsdelar är inget undantag. Lösa växlar och delar koppling kommer att börja banka mot varandra när man sitter stilla men fortfarande vibrerade av motorn spottar över. Bullret kommer att försvinna när motorn ingriper och du kör, men så småningom andra problem kommer att uppstå på grund av de lösa delarna. Addera svårigheter eller oförmåga att Shift
p Om du vet kopplingen är bra, då svårigheter eller en fullständig oförmåga att skifta betyder mycket troligt att din sändning transaxel församling har gått dåligt. Ibland orsakas av dåliga synkroniseringsdon i församlingen och inte de redskap själva. Men i de flesta fall en överföring ombyggnad krävs för att åtgärda problemet.
A Bad växelspak

En av de konstigare men vanliga symptom att se upp för efter 80.000 miles är en sliten shifter. Även om inte riktigt vara en del av transmissionen, det påverkar din förmåga att arbeta kopplingen när kopplingspedalen trycks ned. Många gånger en liten boll i shifter montering bryts ned och sönderfaller, vilket gör att skifta hemskt och benägna att poppa ut ur plats. Återigen, är en ombyggnad och utbyte vanligtvis fix för shifter montering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60161.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.