Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en 2007 Honda Accord

2007 års Honda Accord är utrustad med fyra bromsar hjulskiva. Skivbromsar slits och kräver regelbundet underhåll. Slitna bromsbelägg kan orsaka squeeling och skrapljud, liksom minskad bromseffekt. Felaktigt underhållna bromsbelägg kan orsaka skador på broms rotorer samt fel på bromsarna. Spara på arbetskostnaderna genom att ersätta din egen bromsbelägg. Saker du behöver
Nya bromsbelägg
Floor Jack
stödbenet Sida 3/4 tum rörtång
12mm skiftnyckel
17mm skiftnyckel
Stor platt skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Park din Honda Accord på en hård, plan yta. Stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen.
2

Använda rörtång, lossa något muttrarna på framhjulen.
3

Place block bakom bakhjulen för att förhindra att bilen rullar. Palla upp framsidan av bilen tills framdäcken inte längre vidröra marken. Placera en pallbock enligt både förarsidan och passagerarsidan. Var säker på att de pallbockar är nivå, och utvidga dem till ramen av Accord. Försiktigt sänka bilen till läktaren.
4

Lossa muttrarna och ta bort framhjulen. Ställ dem åt sidan och inte förlora några hjulmuttrarna.
5

bromsskivan och bromsoket nu exponeras. Det finns bultar som fäster bromsoket till knogen. Ta bort bromsok bultar. Använda 14mm skiftnyckel, lossa bromsok bolt från sidan närmast bilens motor. Den 17mm skiftnyckel används på sidan av bulten närmast dig, som är bredvid en gummistövel. Förhindra denna mutter från spinning medan du lossar bromsok bulten från den andra sidan. Anteckna bulten positioner om de inte är i samma storlek.
6

bort bromsoket från bromsskivan. Stöd bromsok så att den inte sjunker eller hänga och skada bromsledningar. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Du kan behöva bända ut dem om de sitter fast.
7

Inspektera broms rotor för slitage och spåren. En bromsrotor som är mycket slitna kommer att behöva bytas ut. Om det finns djupa spår, föra rotorn till en verkstad för att få det vände.
8

Inne bromsok, nedanför där den inre bromsklossen var, är bromsok kolv. Dra ut kolven tillbaka i bromsoket genom att vrida den medurs med platt skruvmejsel. Du kan behöva lossa bromsvätskebehållaren under huven för att underlätta detta. Anteckna i orienteringen av spåren i kolven, och vara säker på att det slutar i samma position när du har slagit det. Det är nödvändigt att fastställa den nya bromsbelägg korrekt.
9

Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket och skjut bromsok över bromsskivan. Skjut bromsok bultar på plats och skruva fast dem för hand innan du drar åt dem med en skiftnyckel.
10

Sätt framhjulen igen och dra ner dem. Dra alltid åt släpa dina muttrarna i ett korsvis.
11

Upprepa steg två till tio på baksidan av bilen, den här gången med block framför framhjulen.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58699.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.