Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar bromsoken


veta hur man ändrar bromsoken kan spara mycket tid och kostnader för arbetskraft. De är också en av de mest integrerade delar av ett bromssystem och bör hanteras ytterst varsamt. Saker du behöver
Bromsbelägg
Ratchet
platt skruvmejsel
Philips skruvmejsel
bromsluftning set (glasburk, 2-fots längd tydlig slang 3/8-tums diameter ) katalog Wrench
Tänger
bromsvätska
Smörjmedel formuleras för bromsok
dräneringskärlet
bromsok kolv svarvverktyg
Visa fler instruktioner
Ändra Bromsok
1

Lossa muttrarna på de däck som är över de drabbade bromsoken. Detta är ett obligatoriskt steg när det handlar om någon form av broms reparation eller förändring.
2

Hissa upp bilen med hjälp av en domkraft eller lyft. Se noga att bilen inte kommer att förändras. En säkerhet monter fungerar bra i denna typ av situation.
3

Avlägsna muttrarna från däcket, och se till att sätta dem på en säker plats för att förhindra förlust. Avlägsna däcket och ställ den åt sidan, utsätta bromsmekanism.
4

Placera ett uppsamlingskärl under oket och leta bulten, känd som en "banjo" bulten, som förbinder bromsoket till bromsen slang. Lossa "banjo" bolt.
5

Leta bultarna som fäster bromsoket till hjulet montering och ta bort dem. Låt flödet bromsvätska i dräneringstråget, noga med att inte få den frätande vätska på målade ytor eller nakna hud.
6

Töm bromsoket bytas och avgöra om din bromsoket är "non loaded" eller "semi-loaded." Skulle din bromsoket vara "semi-loaded," du inte behöver kunskap för att plundra de ursprungliga bromsoket dess montering komponenter.
7

Strip bromsoket bytas dess montering komponenter. Detta omfattar gummistövlar och bultarna och reglage i den ursprungliga bromsoket. Undersök dessa komponenter för att se till att de inte är rostiga, skeva, trasiga eller skadade på något sätt.
8

Applicera smörjmedel till alla monterings delar som kommer att krävas för att flytta en gång bromsok har ändrats , såsom bromsok reglagen. Installera sedan montering av komponenter på den nya bromsok.
Installera Ändrad Bromsok
9

Komprimera bromsok kolv. Kontrollera att kolven komprimeras fullständigt, vilket bör göras med en speciell tjocklek broms svarvverktyg. Eftersom olika bromsok har olika sätt att komprimeras fullständigt, konsultera en bildelar återförsäljare eller erfaren bilmekaniker på det bästa sättet att komprimera dina bromsok.
10

Byt bromsok på slutet av bromsen slang. Lämna anslutning lösa.
11

kuddar Placera broms på den nya bromsoket, och sedan smörja bromsok bultar och sätt tillbaka bromsok till hjulaggregatet. När den nya bromsok har installerats, justera bromsen slangen så att den sitter normalt och avsluta skärpa "banjo" bolt.
12

Lufta bromssystemet genom att se till att bromsvätska i huvudcylindern är fullt och fästa en längd av genomskinliga slangen från avluftningsventilen av tjocklek. Öppna bromsok s avluftningsventil, och har någon annan fullt tryck på bromspedalen, vilket kommer att tvinga bromsvätska och eventuella föroreningar såsom luftbubblor i burken för dig att se. Upprepa denna procedur tills inga luftbubblor förekommer i burken, och sedan upprepa processen igen och avsluta avluftningsventilen som din vän trycker ner bromspedalen.
13

Refill din bromsvätska.

14

Byt däcket och fäst muttrarna på fästen. Huvudet till den andra sidan av bilen och upprepa samma process. När du är klar, testa bromsarna för dig själv och sedan ta bilen till en mycket långsam provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56820.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.