Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorerna på en Ford Excursion

Ford Excursion tillverkades mellan åren 2000 och 2005 av Ford Motor Company. Den stora SUV presenterade skivbromsar fram på både tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift modeller drive. Några utflykter i tvåhjuliga och fyrhjulsdrift kategorier presenterade också skivbromsar bak. Den viktigaste komponenten i skivbromsar är rotorn, även kallad skivan. De hydrauliska kolvar bromsok sträcker sig utåt på bromsningskrav, klämma bromsen materialet pad friktion mot ytan hos rotorn, vilket fördröjer och stoppa fordonet. Saker du behöver
Wheel block eller stora block av trä
Breaker bar med Hylsnyckelsats
Vikt betygsatt domkraft och pallbockar, set om 2 Review 6-tums (eller större) C-klämma
Kraftig bromsok tråd
Penetrerande smörjmedelsspray
kulhammare
Broms /delar rengöringsspray
ersätter broms rotorer
Ställbar fot-pund vridmoment verktyg
Show Fler Instruktioner
1

Parkera Utflykt på en plan yta som lämpar sig för lyft och stödja den tunga SUV. Dra åt parkeringsbromsen endast om du ersätter de främre broms rotorer. Stäng av knappen luftfjädringen ligger i den bakre delen av fordonet.
2

Placera ett hjul block eller block av trä bakom en av de bakre däck för extra säkerhet när du byter främre broms rotorer. Placera blocket framför en av de främre däck om du ersätter de bakre broms rotorer.
3

Knäck muttrarna löst med en breaker bar och lämplig hylsa på hjulen där du byta rotorerna.
4

Lyft Utflykt med tyngd-rated domkraft och stödja axeln på vikt-rated pallbockar. Ta bort lug nötter och hjul.
5

Placera en C-klämman över tjocklek så att överkanten klämman beröring med det inre okets hus och skruvning borrningen av klämman är mot botten av den yttre bromsklossen plattan. Dra åt klämman precis tillräckligt för att ge utrymme för en ny rotor (ett varv eller två). Gör inte botten bromsok kolvarna i sina hål.
6

Ta bort de övre och undre bromsok plattan bultar placerade på baksidan av knogen med breaker bar och en socket. Ta bort bromsok och plattans montering och sedan stödja det på uppskov med tunga bromsok tråd.
7

Ta bromsrotorn från navet. Om bromsrotor inte lossnar navet på grund av rost och andra frätande, spraya penetrerande smörjmedel runt centrum nav hålet på rotorn och det tar några minuter för sprayen att suga i. Använd en hammare för att slå den inre plattan rotorn utåt och vrid rotorn 1/4 varv mellan strejker tills rotorn lossnar från navet. På bakre rotorer, slår den främre navet av rotorn (försiktigt så att inte träffa klacken dubbar) och vrid 1/4 varv mellan strejker tills rotorn lossnar från navet.
8

Spraya byte rotor med broms /delar rengöringsspray för att ta bort den klibbiga rostskyddande lösningsbeläggning. Spraya båda sidor ordentligt.
9

Placera ersättare rotorn på navet och vända den återstående proceduren att montera bromsarna och hjul.
10

Dra bromsok plattan bultar till 148-foot pounds med justerbart vridmoment verktyg och en socket.
11

Byt hjulen och att hjulmuttrarna och ombonad klackarna muttrar tätt som sittplats hjulen till hubben.
12

Sänk Utflykt och dra åt muttrarna med justerbart vridmoment verktyget inställd på 110 foot-pounds. Flytta från en lug nut till det motsatta örat i en stjärna eller korsvis.
13

bromspedalen flera gånger tills den känns fast. Avlägsna hjulet blocket, släpp parkeringsbromsen och vrid luftfjädring igen innan provkörning av utflykten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58142.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.