Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning Bil dörrar som inte öppnas med en nyckel

fordonstillverkare designen fordonsindustrin dörrlås att verka i flera former och utföra olika funktioner. Den nuvarande trenden är att tillverka bilar med endast en förare sida knapplås, medan vissa avancerade fordon har inga synliga lås alls. Detta innebär att det finns flera system för att kontrollera när en dörr lås misslyckas. Inte bara kan nyckeln och tumlaren montering misslyckas, så kan diverse lås stavar eller stång klipp hållaren dörrlåset-låsanordningen eller makt dörrlås ställdon. Saker du behöver
smörjmedel Aerosol Lock Review diverse skruvmejslar
1/4 tum Hylsnyckelsats Sida 3/8 tum hylsnyckelsats
Ficklampa
Visa fler instruktioner

en

Smörj tillhållarna dörrlås genom användning av en aerosol kan utrustas med en förlängning halm att spruta en liten mängd grafit baserat smörjmedel i låset öppning. I vissa fall mässing tumlare blir klibbiga och kommer inte släppa från deras inblandning position. Försiktigt arbete nyckeln fram och tillbaka för att se om låset fungerar. Om inte, ge smörjmedlet tid att arbeta, så vänta 10 minuter och försök igen.
2

Inspektera nyckeln för hårt slitna områden. Om topparna och dalarna urholkas, kommer en ny nyckel behöva sänkas. Inte överlappar den slitna nyckeln. Om inget original nyckel eller nyckel kod är tillgänglig, ge bevis på ägande tillsammans med Vehicle Identification Number till en återförsäljare som säljer nya bilar av samma märke. Återförsäljaren kan skära ett original, byte nyckel utan slitage defekter. I många fall reparerar problemet.
3

Ta innerdörrpanelen. Vara noggrann leta efter gömda fästskruvar och clips. Titta bakom switchar under armstöd och under side-view mirror covers. Ta bort alla skruvar eller klämmorna.
4

försiktigt bända på ett hörn av dörrpanelen att frigöra självhållande dörrpanelen push-pins. Tvinga inte panelen bort om den inte släppa, istället leta vidare efter dolda fästskruvar. Koppla ur alla kontakter kabelstam och ta bort eventuella extra fästskruvar. Ta bort dörrpanelen och ställ den åt sidan.
5

hjälp av en ficklampa, Inspektera låscylindern. Fäst på baksidan av cylindern är en eller flera lås aktivering stavar som går till låset. Se till att de är säkra och korrekt inriktad. Inspektera låsenheten. Låset är inbyggd i låset. Spärren är halvvägs ner dörren och klickar på dörren anfallaren när dörren är stängd.
6

Inspektera effektmotorn dörrlåset. Kraften dörrlås motor driver en kort spö för att manövrera låset-låsa läget. Haka stången på strömmen lås motorn. Testa knappen för korrekt funktion. Om det nu fungerar, är makt lås motorn defekt. Om det inte fungerar, är dörrlåset montering felaktig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60699.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.