Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter 1999 Chevy Tahoe broms rotorer

Den 1999 Chevy Tahoe ersatte den gamla fullstora Chevy Blazer. Mindre än en Suburban, presenterar Tahoe en främre skiva bromssystem och kan ha bakre skiva eller bak trumbromsar. Vid byte av rotorerna, bör du också överväga byta kuddar och service av bromsok. Nya dynor skulle erbjuda en friktion komposition att para till ytan av den nya rotorn. Även bearbetning rotorn kan vara ett alternativ för att ta bort någon skevhet eller köra ut, ersätter rotorn rekommenderas. Saker du behöver
Jack
stödbenet (er) från Impact pistol
Impact Hylsnyckelsats
6-tums C-clamp
Handpump
Bromsvätska Marker eller däck krita
Ratchet och Hylsnyckelsats
Hand skiftnyckel satt
Momentnyckel
Byte rotor
Spray bromsen ren
Shop trasor
Smärgelduk
10 mm diameter med 1,5-mm bultar gängstigning /justerskruvarna (2) katalog Penetrerande olja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort 1/3 av bromsvätskan från huvudcylindern med en handpump. Var noga med handpumpen aldrig har använts på en petroleumbaserad produkt innan för att undvika kontaminering av bromsvätska, annars bromsfel kan förekomma. Släng den gamla vätskan och byt ut huvudcylindern locket.
2

Lyft framaxeln med en domkraft och stödja Tahoe på pallbockar. Aldrig stöd bilen med en domkraft ensam. Ta bort de främre muttrarna med en effekt pistol och effekt uttag, sedan ta bort hjulen.
3

Placera C-klämman över utombordaren pad och tjocklek, och sedan dra åt för att komprimera bromsok kolven helt in i borrningen. Ta bort klämman.
4

Ta bort bromsok och fäste som en enhet om du byter dynorna. För att göra detta, monteringskonsolen bultarna måste tas bort med en hand skiftnyckel eller Ratchet och uttag, då aggregatet måste bort från bromsskivan. Stöd bromsrotorn till suspensionen så det inte hänger från broms slangen och orsaka skador på den.
5

ur rotorn. Om rotorn är rostiga eller korroderade till navet, spraya penetrerande olja längs navet och klack dubbar där rotorn och navet kompis, och det tar några minuter att dra i. Sätt i två 10-mm med 1,5 mm jack skruvarna i två små skruvhål på navet av rotorn, dra sedan åt dem växelvis ett par blir varje med en spärr och en socket tills rotorn lossnar från navet.
6

Rengör anliggningsytan på navet med en smärgelduk för att ta bort rost eller korrosion uppbyggd. Rengör ytan och ventilerna på den nya rotorn med en spray broms rent lösningsmedel för att ta bort rost förebyggande beläggningen. Låt den lufttorka, eller använd en trasa för att torka torrt. Var noga med att spraya båda sidor.
7

Placera den nya rotorn på navet och bromskaliperenheten över rotorn. Håll bromskaliperenheten på plats och passa in Bromsokshållare bultar i sina respektive hål. Dra bromsok parentes med en momentnyckel och uttag till 110 fot pounds.
8

byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna med 130 fot pounds med en momentnyckel och uttag. Upprepa proceduren för den andra sidan.
9

När hjulen ersätts på Tahoe och den sänks till marken, pumpa fotbroms flera gånger tills den är fast. Kontrollera och justera nivån på bromsvätska i huvudcylindern. Lägg bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57403.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.