Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man avgör Avgassystem Läckor

Avgassystem läckage är farliga, och bör aldrig ignoreras. Läckor kan tillåta dödliga kolmonoxid att komma in i fordonets inre, och kan i vissa fall förkorta motorns livslängd. Lyssna för avgaser läcka platser kan vara en utmaning, på grund av den värme som alstras när motorn är igång. Istället för att ta detta synsätt, börja med en kall avgassystemet inspektion och avsluta med motorn igång för att bekräfta dina resultat. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ficklampa
Teleskopisk spegel
Visa fler instruktioner
1

Jack fordonet upp, plats pallbockar under ramen och lägre fordonet. Börja en inspektion genom att lokalisera en ljuddämpare i enstaka avgassystem, eller två i dubbla avgassystem. Inspektera dräneringshålet i ljuddämparna. Detta är en hög misslyckande plats på grund av den sura kondensat (svavel och vatten) som rinner på den här platsen. Inspektera motorns avgasrör och resonator för rost och korrosion samt.
2

Flytta fram till katalysatorn platsen. Det kan finnas mer än en katalysator. Omvandlare kan misslyckas på grund av oförenliga bensin, en överhettad motor, överdriven motorns bränsletillförsel, använder fel motorolja eller felaktig användning av silikon tätningsmedel. Omvandlare kan spricka och orsaka avgaser läcker. Kontrollera noggrant omvandlaren inlopp och utlopp, omvandlaren kroppen och eventuella flänspackningar som kan användas. Tecken på läckage är svart sot eller missfärgning vid läckan området.
3

Shine ficklampan i avgasgrenröret området. Detta är det svåraste området att inspektera. I många fall en teleskopisk spegel kan användas. Undersök ledningen av röret och packningen, och där avgasgrenrör bultar i huvudet. Leta efter överdriven rost, svart sot och mörkblå missfärgning orsakad av överskottsvärme.
4

Låt en medhjälpare starta fordonet och lyssna efter sputter av ett avgassystem läckage. Om det kommer från grenröret området, ta ledningen utanför röret för närmare granskning. Ta reda på om läckan är belägen vid ledningen av rörflänsen, eller är en dålig packning. Om inte, är det läckage vid grenröret, som måste avlägsnas för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60712.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.