Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort oljepump i en Duramax

Den Duramax dieselmotor finns i vissa års Chevrolet pickups. Denna motor har en oljepump som hjälper till att flytta oljan hela motorn. Om detta oljepump slocknar, då motorn inte smörjas på rätt sätt och kan orsaka skador på motorn. För att åtgärda problemet måste du ta bort oljepumpen så att du kan avgöra om oljepumpen är problemet eller om det är något annat. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Höj framför lastbilen med domkraften. Set jack står under ramen för att stödja vikten av fordonet. Avlägsna domkraften. Sätt dräneringstråget under Duramax motorns oljetråg.
2

Ta bort skruven i avloppet pan med 3/8-tums Ratchet och uttag, töm sedan oljetråget. Skruva loss oljetråget från botten av motorblocket med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag.
3

skruva isär motorn omslaget längst ner främre delen av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt skärmen oljepumpen med Ratchet och ta bort pumpen skärmen och o-ringstätning.
4

Unbolt vevaxel Oljeavledare muttrarna och ta bort pumphjulet med spärrfunktion. Skruva loss oljepumpen från blocket med Ratchet och ta bort den från bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61292.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.