Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Instruktion för byte av främre bromsbelägg på en 2002 Passat W8

Den 2002 Volkswagen Passat W8 kom tillgängligt som en kombi och en sedan. Den 2002 W8 presenterade en 270-hästkrafter 4,0-liters V-8 motor. De främre kuddar på 2002 Passat W8 består av fyra bromsbelägg per hjul. Det finns två bromsbeläggen på vardera sidan av broms rotorer. Denna bromssystemet har en flytande bromsok med dubbla kolvar. Den 2002 Passat W8 har hjulbultar som monteras in i hjulnavet och rotoranordning, snarare än de vanliga muttrarna, som är monterade på utskjutande dubbar. Saker du behöver
Bottle sifon (tillval) katalog Däck järn med 17 mm huvud storlek
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
3/8-inch-drive ratchet
3/8-inch-drive T-40 sockel
platt skruvmejsel
Tänger (tillval) katalog 1 burk aerosol bromsrengöringsmedel
Måttband
1/2-tums -drive momentnyckel
1/2-inch-drive hona till 3/8-inch-drive manlig omvandlare socket
1/2-inch-drive, 17 mm hjulmutter socket
Visa mer Instruktioner
1

Öppna huven på W8 Passat. Kontrollera bromsvätskebehållaren. Om bromsvätskan ligger på "FULL"-märket, använd en flaska hävert för att ta bort vätskan tills det är ungefär en halv tum under märket "FULL".
2

Lossa men inte bort de främre hjulbultar, med hjälp av en 17 järn mm däck. Höj framsidan av Passat med ett uttag, och placera jack står under båda främre rambalkar på vardera sidan av motorn. Sänk Passat på domkraften. Ta bort hjulskruvarna från framsidan av bilen, ta sedan bort båda framhjulen.
3

Position själv över bromsoket på ena sidan av bilen. Öppna bromsok luftningsskruven med en öppen fast nyckel, för att lindra eventuella påtryckningar fångad av ABS-modulatorn. Stäng ombonad luftningsskruven, tillsätt sedan lätt tryck för att kontrollera att skruven är åtdragen. Dra inte åt luftningsskruven, eller så kan du tömma huvudet på skruven.
4

Koppla bromsen sele slitagesensor om sådan finns, för hand. Snurra en av de remove lug dubbar på navaggregatet att säkra bromsskivan på plats. Ta bort de två yttre bromsbelägg bultar med en T-40 Torx-fattning och en spärrfunktion. Sätt en platt skruvmejsel mellan någon av de yttre bromsbelägg och bromsok kroppen. Bänd bromsbelägget inåt för att komprimera bromsok kolvar. Växla fram och tillbaka mellan de två yttre bromsbelägg för att komprimera bromsok kolvarna.
5

Ta bort de yttre bromsbelägg från sin hållare för hand. Koppla pausen kontakten slitageindikator från innerdyna hand. Tryck bromsok fästet inåt genom att bända mot oket försiktigt med en platt skruvmejsel. Ta bort de inre bromsbeläggen från bromsoket. Använd tång för att greppa bromsbeläggen vid behov.
6

Spray hela bromsaggregatet, inklusive insidan av bromsok, med aerosol bromsrengöringsmedel. Placera ett måttband över toppen av bromsrotorn att mäta tjockleken av hela rotorn. Om bromsen rotorn är mindre än 7/8 inches tjock (0,900 i tusendels tum), då rotorn behöver bytas.
7

Tryck bromsok fästet inåt igen, och sätt den inre bromsbelägg i bromsoket. Se till bromsbelägg med förslitningen indikator är den lägre av de två inre bromsbelägg. Anslut bromsen indikatorn pad slitage hand. Skjut bromsok fästet utåt så långt som möjligt. Avlägsna skyddsfilmen covers från de yttre plattorna genom handen. Montera de yttre kuddar i bromsoket. Line T-40 Torx skruvar upp med de yttre elektroderna. Dra åt bultarna till 18 foot-pounds med en momentnyckel och T-40 Torx-fattning.
8

Öppna förardörren av pumpen bromspedalen långsamt flera gånger, som sittplats bromsbeläggen mot rotorn.
9

Upprepa steg 3 till 8 för att slutföra byte bromsbelägg på den andra sidan av W8 Passat. Ta den enda hjul stud när du är klar.
10

Tryck på en av de främre hjulen upp mot hjulnavet och rotor. Installera en liten punch syl eller metallstav genom stud hålet i hjulet och in i stud hålet på navet. Detta kommer att hålla hjulet på plats medan du riktar in dubbar hjul lug. Ta bort syl från hjulet och navet, för att installera den slutliga stud. Montera bultarna och dra åt dem ordentligt med en 17 mm däck järn. Upprepa detta steg för att installera det andra framhjulet på Passat.
11

Höj Passat bort av pallbockar och ta bort stativet från under bilen. Sänk Passat till marken och omedelbart vridmoment alla fron-hjulbultar till 90 foot-pounds med en momentnyckel och en 17 mm hjulmutter uttag. Kontrollera och fylla bromsvätskebehållaren vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59297.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.