Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man släppa en motor i en Cheva lastbil

Motorer slits ut. Det är ett olyckligt verklighet, men inte varje motor byggd varar 200.000 miles, så ibland måste du byta ut det. Den lyfta och flytta processen kan vara svårt. I det här fallet är projektet fordonet i fråga en 1995 Chevrolet Silverado utan motor, redo för en att släppas i. Du behöver
2-tons hissa
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums brytjärnet
dräneringskärlet
36-tums-lång kedja
Flathead skruvmejsel
Assistent Review Dead slag hammare
Visa fler instruktioner
bort den främre klämman
1

Pop huven och lossa slangklämmorna som håller fast kylaren till motorn, med hjälp av en skruvmejsel. Det enklaste sättet att få en motor i en bil är att ta bort den främre klippet, för då har du en rak väg fram till motorrummet. Den kylvätska kommer att rinna ut ur kylaren så sätta en dropplåt under kärnans stöd.
2

Haka några elektriska anslutningar som monteras på fendrar och kärnan stöd. Mest lossnar bara genom att använda dina händer, och en del, som skäl, kan kräva användning av en 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

Unbolt framskärmarna använder 3 /8-tums spärr längs toppen av fendrar.
4

Unbolt fendrar från kroppen med hjälp av 3/8-tums Ratchet från innanför dörren sylt. Det finns två bultar där och en bult på botten av fender, precis framför dörren.
5

unbolt kärnan stöd från kroppen med 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats . Det finns två skruvar som håller fast kärnan till ramen strax under varje strålkastare.
6

Ta en fender och har din assistent ta den andra sidan. Lyft försiktigt upp och framåt, ta bort hela fronten klippet i ett stycke. Var försiktig, eftersom alla elektriska anslutningar sitter kvar kommer att hålla upp avlägsnandet.
Installera motorn
7

Bolt en kedja till motorn, med användning av all tillgänglig bultar du kan och 3/8-tums Ratchet. Det enklaste är oftast på utblåsningsgrenrören, men du kan också prova bultarna för insugningsröret eller front-end tillbehör. Se till att kedjan går över motorn, eftersom det kommer att balansera monteringen.
8

Justera vikten på lyften med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Kranen har flera märken på den för olika vikter. Den säkert kort är att ställa in den för 1 ton, om inte detta är en dieselmotor, i vilket fall du vill gå med en högre inställning.
9

Clip lyften till motorn med kroken på lyften.
10

Jack upp lyften med domkraften på lyften. Lyft motorn så att det är tillräckligt högt för att rensa stötfångaren och ram, men inte så högt att det kommer att slå något på sin väg in
11

Skjut motorn på plats med din assistent hjälper. Se till att du inte skakar motorn för mycket eftersom det är ett tungt föremål som kan orsaka skada om den träffar något.
12

Sänk motorn långsamt på motorfästen använda lyften. Du kan behöva använda spett för att anpassa motorn ordentligt, använder hävstång för att driva fästen till rätt plats.
13

Skjut motorfästet bultarna i fästena när allt är korrekt inställd. Du kan behöva använda en död slag hammare för att få dem på rätt sätt.
14

Dra åt bultarna motorfästet med hjälp av 1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats. Motorn är nu säkrad och föll in i motorrummet.
15

Haka lyften och skruva isär kedjan från motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59973.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.