Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter packningen Sump på en Ford 6 cyl

På en Ford fordon utrustat med en 6-cylindrig motor, är oljetråget ligger på den lägsta delen av motorn, normalt finns det en packning finns mellan pannan och motorn. Denna packning slits ut med tiden, vilket orsakar olja att läcka ut av motorn, vilket kan leda till en låg olja tillstånd och till en potentiellt en skadade motorn. Det sättet att åtgärda problemet är att ta bort oljetråget och packningen, sedan ersätta packningen med en ny. I det här fallet är projektet fordonet en 2000 Ford Ranger V6, men processen är liknande för andra V6-utrustade Ford fordon. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Packning skrapa Tool Review Silikonpackning tätningsmedel packning
Replacement
Byte motorolja
Visa fler instruktioner
1

Support lastbilen på en uppsättning pallbockar när du lyfter bilen med en domkraft. Placera drain pan under oljetråget och ta bort bulten dräneringskärlet med 3/8-tums Ratchet och uttag. Låt all olja att hälla i avloppet pan.
2

unbolt oljetråget från motorn, med 3/8-tums Ratchet, förlängning och socket set. Dra oljetråget av motorn och ställ den åt sidan. Skrapa passytan på botten av motorn, liksom den övre delen av oljetråget, med packningen skrapa.
3

Applicera en sträng av silikon-packning tätningsmedel till botten av motorn, där oljetråget möter med motorn. Montera packningen på oljetråget, lyft sedan upp oljetråget och skruva till botten av motorn, med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Fyll motorn med motorolja, i enlighet med de specifikationer som anges i bruksanvisningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60421.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.