Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Orsaker till Warped broms rotorer

Broms rotorer är som nästan alla andra fordon mekanisk del i det att de är känsliga för skador. Även om inte en rutinmässig källa till stora mekaniska problem, kan broms rotorer bli skadad eller skev från en mängd olika orsaker. Vad som följer är en kort lista över de vanligaste orsakerna till skeva broms rotorer. Stark värme

broms rotorer är mycket känsliga för hög värme, speciellt värma relaterade till överdriven bromsbelägg friktion. Om broms rotorer utsätts för hög värme nivåer under en längre tid, kan de bli skeva och skadade.
Fysiska skador

Många gånger broms rotorer skadas under däckbyten, särskilt som resultatet av en felaktig pallbock eller hydraulisk domkraft som misslyckas och låter bilen och bromsrotorn mekanism för att falla till marken, vilket allvarligt skadliga och /eller skevhet bromsrotorn.


Felaktig Bromsbelägg

Dåligt fungerande bromsbelägg kan allvarligt skada och /eller varp en uppsättning broms rotorer. Bromsbelägg som är skadade, slitna eller felaktigt installerat kan orsaka fysisk skada på broms rotorer, skador som kan innehålla sprickor, brott eller skevhet. Addera Dåligt fungerande bromsok
Brake

bromsok är ansvariga för att klämma bromsbelägg mot spinning broms rotorer, en process som ger en bilens bromsverkan. Krångla bromsoken kan ansöka onormala mängder klämma verkan över tiden, ett tillstånd som allvarligt kan tänja en uppsättning broms rotorer.
Skadade navaggregatet

broms rotorer snurra runt ett fordons navaggregat, vilket är en lång, smal stång som inrymmer hjullagren och tillhandahåller ankaret till vilken ett fordons däck anbringar till. En böjd eller skadad navenhet kan orsaka en rotor att vända onormalt, ett tillstånd som kan leda till skevhet i bromsrotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57195.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.