Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Hyundai bränslepump

Hyundai använder en in-tank bränslepump på alla sina fordon. Under årens lopp har de mönster och särdrag hos pumpen förändrats. Aktuell produktion innefattar pumpen i en modul som har fem olika funktioner, och pump byte kräver att en ny modul köpas. Förutom pumpen, inkluderar den aktuella modulen ett nytt bränslefilter, bränsletrycksregulator, bränslenivå, och bränsletanken ånga controller. Äldre moduler är enklare och huset bara pumpen och bränsle nivåmätare. Saker du behöver
3/8-tums socket set
Skruvmejselsats
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Leta bränsle området pump tillgång på Hyundai. Det är inte nödvändigt att ta bort tanken eftersom Hyundai ger enkel åtkomst till avlägsna och byta pumpen. Luckan är under baksätet kudde eller inne i bagageutrymmet på den övre hyllan. Ta bort skruvarna som håller panelen på plats. Den övre delen av bränslepumpen är synlig.
2

Ta bort säkringen bränslepumpen, starta bilen och låt den gå tills den stannar. Detta steg tar bort allt bränsle ur bränsleledningarna och är nödvändigt eftersom om bränsletillförseln linjen tas bort från pumpens utlopp - om det är trycksatt - bränsle spraya. Sprayen är mycket flyktigt och skadligt för kläder och hud. Efter att bilen stannar, ta bort locket gasen filler för att lindra eventuella ångtrycket som byggs upp inne i tanken. Koppla bort den negativa batterikabeln för att undvika eventuella gnistor när du arbetar runt bensin.
3

Använd skyddsglasögon och avlägsna högt tryck bränsleledningen. Äldre modeller har en klämma som skruvas. Vrid bränsleledningen efter avlägsnande av klämman och dra linjen bort från utloppsporten. Ta avkastningen klämman line slang och slang, dra sedan ut den elektriska kontakten. Ta bort sex skruvar som fäster pumpen till tanken och lyfta pumpen ur öppningen. Ny stil pumpar följer ungefär samma procedur, förutom tryckledningen är en snabb-connect stil som kläms och dras av munstycket. En ångslangen avlägsnas genom att lossa en klämma och dra ut slangen bort av ånga porten. Pumpen är sedan kopplas ur och en monteringsring avskruvas (i stället för monteringsskruvar) som håller pumpen till tanken. Pumpen sedan lyfts ut ur tanken.
4

Installera den nya pumpen genom att följa omvänd ordning, dock är en ny packning monteras på äldre modeller och en ny gummitätning installeras den nya stilen. Montera den nya packningen eller tätningen och säte pumpen på plats. Fäst den genom att dra åt de sex skruvarna eller trär ringen på plats och snugging ner. Installera bränsleledningarna och dra åt klämmorna. För den nya typen, knäppa bränsleledningen på plats tills det klickar och låser. Fäst ångslangen på de nya modellerna också. Anslut modulen in och testa installationen genom att starta bilen och kontroll av bränsleläckage. Om det finns inget, byt luckan, eller i vissa fall, i baksätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60957.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.