Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg på en 2007 Sonata

Den 2007 Hyundai Sonata fanns i en fyrdörrars modell, i SE, GLS, och Limited trim paket. SE och Begränsad modellerna utropat en XM Satellite Radio, och en 3,3-liters 234-hästkrafter V-6 motor. De GLS var utrustad med en mindre 2,4-liters rak fyrcylindrig som producerade 162 hästkrafter. Ersättandet av bromsbelägg är densamma för alla tre utföranden av 2007 Sonata. Saker du behöver
Däck järn
1-ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
3/8-inch-drive Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel set
Små brytjärnet
Metal klädhängare eller liknande
6-tums eller större C-clamp
Tub av skivbromscaliper fett Flighter Can aerosol bromsrengöringsmedel
Måttband
Ny broms Mattor
Nya bromsbelägg Montera hållaren (tillval) katalog 1/2-inch-drive momentnyckel och Hylsnyckelsats
1/2-inch-drive hjulmutter socket
Visa fler instruktioner

1

Lossa främre hjulmuttrar lug med ett däck järn. Höj framför bilen med en domkraft, och placera pallbockar under främre rambalkar. Placera inte uttagen under den nedre kontroll vapen. Sänk Sonata på domkraften. Ta bort muttrarna och ta bort framhjulen. Byt ut kuddar på ena sidan av bilen i taget, så att du alltid har en komplett utrustning som en visuell referens.
2

in en fast nyckel på bromsok glidstiftet huvudet, på den inre sidan av tjocklek monteringsfäste. Installera ett Ratchet och uttag på bromsok bolt. Avlägsna bulten, samtidigt som du håller fast nyckel, så att bromsok glidstiftet inte snurrar. Upprepa denna process för att ta bort den andra bromsok bolt.
3

bort bromsok från den främre bromsen församling. Använd ett spett för att hjälpa dig om det behövs. Häng bromsok från den främre fjäderben spiralfjädern med en metall klädhängare eller ett bungee rep. Låt inte bromsoket hänga från gummi broms slang. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket monteringsfäste, och placera en kudde mot bromsok kolv inuti bromsoket. Installera en C-klämma runt bromsbelägg och baksidan av bromsok, och dra åt klämman till helt komprimera bromsok kolv.
4

Ta bort C-klämman och bromsbelägg, och kasta både bromsbelägg. Mät tjockleken i frambromsen rotorn över toppen av rotorn, med hjälp av ett måttband. Om rotorn mätningen är mindre än 1-3/8-inches (1,040-inches) för 3,3-liters motor modeller, eller mindre än 15/16-inches (0,096-inches) för 2,4-litersmotor modeller, eller om rotorerna poängsätts eller urkärnade, måste du byta rotorerna.
5

bort broms bromsklosshållaren shims bildar bromsok fästet för hand, och kontrollera dem för integritet. Om de är rostat sönder, eller helt enkelt för lös att hänga på bromsok fästet, sedan byta shims. Montera hållaren shims och lägg ett tunt lager fett på de yttre läpparna av mellanläggen. Detta gör att de yttre spetsarna av bromsbeläggen att glida fram och tillbaka lättare.
6

Installera de nya bromsbelägg på bromsok fästet. Installera dynan med den "L"-formad metall utsprång på den inre sidan av rotorn. Lägg ett tunt lager fett på metalldelarna ryggar båda dynor. Spraya hela utombordare och inombordare ansikten av rotorn med aerosol broms renare, ta bort eventuella oljiga fingeravtryck du kan ha lagt på rotorerna under installationen eller mätning.
7

Montera bromsoket löst över den nya bromsbelägg. Dra bromsok glidstiften ut på baksidan av bromsoket för hand. Doppa dem direkt i din tub av bromsok fett. Montera stiften tillbaka i bromsoket. Montera bromsok bultar, och dra dem mellan 16 och 24 foot-pounds av vridmoment, med en 1/2-inch-drive momentnyckel och uttag.
8

Upprepa steg 2 till 8 för att slutföra pad ersättare och rotor mätning på den andra sidan av Sonata. Montera de främre hjulen på bilen, och ombonad muttrarna med ett däck järn.
9

Hissa upp bilen bort av domkraften. Ta läktaren underifrån bilen, sedan sänka Sonata till marken. Dra åt hjul muttrarna med 80 foot-pounds av vridmoment.
10

Sitt i förarsätet av Sonata. Pumpa bromspedalen långsamt, ungefär 10 gånger. Detta gör att de nya bromsbeläggen som sittplats till broms rotorer. Om pedalen går i golvet eller kommer inte stelnar upp, sluta pumpa bromsarna. Kliv ur bilen och se till att det finns ingen bromsvätska läcker från en av linjerna. Om inget läckage förekommer och pedalen förblir mjuk, blöder de främre bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59290.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.