Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man förbereder en 350 block för en 383 Stroker

The 383 "stroker" small block Chevy (SBC) har varit en populär motor kombination sedan slutet av 1970-talet, som möjliggjorts genom att förbereda 350 blocket för att få en 400-kubiktum förskjutning (CID) vevaxeln. Kombinationen av delar - en over-bored cylinder diameter på 4,030 inches och en 1/4-tums längre slaglängd (3.75 inches) - resulterar i en förskjutning av 382,67 cubic inches. Tidiga stroker kombinationer krävs att 400 vevaxelns större 2,65-tums ramlagerskruvarna tidskrifter bearbetas 2.45 inches att passa i 350 blocket s huvudlager sadel. Ytterligare slipning till blocket krävs för att åstadkomma spelrum för vevaxeln kast. Saker du behöver
350 Chevy motorblocket
383 roterande enheten
Motor stå
motormontering verktyg
Dremel kvarn och hårdmetall bitar
skyddsglasögon
Visa mer Instruktioner
1

Beställ 383 roterande enheten (kolvar, vevstakar, vevaxel och ringar och lager) som kommer att användas i den slutliga monteringen. Rengör och avfetta motorblocket. Ta blocket och kolvar till en motor verkstad. Ha huvudlagret sadlar kontrolleras för korrekt inriktning - det vevaxelcentrum måste vara dimensionellt kvadrat för alla andra bearbetningsprocesser för att vara korrekt. Därefter måste cylindern däck dykt kvadratur till vevaxelcentrum och cylindrarna uttråkad till den ungefärliga slutliga kolv-till-vägg avslut. Därifrån kan provmontering och slipning för korrekt spelrum utföras.
2

Montera motorblocket till en motor stå eller placera den på ett lämpligt stort arbetsbänk som ger tillgång till botten av vevhuset . Montera vevaxeln i motorn med nya lager, var noga med att använda motorolja till bärande och tidskrift ytor. Montera och dra åt ramlagertapparna caps och installera kolv och vevstake församlingar - det finns ingen anledning att skärpa viktigaste eller stav lock till slutliga betyg fästelement vridmoment. Rotera försiktigt vevaxeln i blocket för att identifiera områden längs rälsen oljetråget och bottnarna av cylinderloppen som ger interferens med veven och mössor spö. Grind tillräckligt material från alla områden som inte ger minst .040-tums clearance och jämna de modifierade områden med en slipning rulle. När blocket är befriad från störningar, kan du förvandla din uppmärksamhet på kamaxeln /vevstake godkännanden.
3

Montera kamaxeln (och kamkedjan /redskap) som kommer att användas i slutmontering. Rotera försiktigt vevaxeln och identifiera eventuella störningsproblem där vevstaken axlar eller bultar kan kontakta kamaxel lober eller ger mindre än .040-tums avslut. Om det behövs, slipa bara tillräckligt material bort av den yttre delen av stången bulten för att ge utrymme. Tips: många vevstakar är tillverkade speciellt för detta stroker ansökan och ge acceptabel clearance i alla men höglyftskam situationer lob. Ett annat alternativ är att använda en kamaxel som slipas på en mindre diameter bascirkel. Detta har effekten att låta samma händelser cam timing och lyft samtidigt faktiskt mäter kortare vid kamnäsan. Dubbelkolla ändå. Om kamaxeln kan ställas in senare för att köras i en avancerad eller efterbliven ställning, är det bäst att kontrollera spelen nu och ändra innan slutmontering.
4

Demontera kort block församling (nedre ände) och återgå blocket och alla komponenter för slutlig bearbetning. The Machinist behöver kolven diametrar för att kunna avsluta-finslipa cylinderväggarna med rätt spel. Nu är också en bra tid att ha den roterande enheten balanserad. När allt maskinens arbete är slutfört, kan delarna noggrant rengjorda och förberedd för slutmontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61030.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.