Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar trumbromsar på en Saturn

Saturn fordon kan ha skivan eller trumbromsar på bakhjulen, beroende på år och modell. Om fordonet har trumbromsar, är parkering bromsbackar installeras inuti trumman själv. Om du behöver rätta till de trumbromsar genom att byta ut skorna, du arbetar med många fjädrar som ansluter skorna och kräver precision att demontera och återmontera. Den exakta metoden kan variera beroende på modell, också, så prata med din mekaniker förväg. Professionell hjälp kan behövas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
däck järn
Stoppklossar
Brake cleaner Rag
vass tång
vice grepp tång
Högtemperatursfett
Bromsklossar
Visa fler instruktioner
Komma bromsbackarna
1

Höj bilens bakre änden och stödja den med pallbockar, ta sedan bort bakhjulen. Blockera framhjulen med stoppklossar och lossa parkeringsbromsen.
2

Dra bromstrumman bort av hjulbultarna.
3

Rengör bromsaggregatet med en aerosol broms renare. Samtidigt, observera montering och noterar där alla komponenter installeras och placeras.
Demontering av bromsbackar
4

Haka av övre returfjädern från dess hållaren med nål-tång, ta därefter bort konsolen, self-justerdonsarmen ansluten till konsolen och justeraren fjädern hakas på spaken.
5

Dra bromsbackarna isär vid sin övre slutar och ta bort en inställning mellan in mellan dem. Tryck och vrid fasthållaren fjädrarna med en tång för att ta bort fjädrarna och kvarhållande stift.
6

Lossa nedre returfjäder framifrån skon och ta bort denna sko. Ta bort den bakre skon och lossa dess spaken från kabeln.
7

Skruva bromsen justerare och rengör den med bromsen renare. Smörj gängorna och slutar med högtemperaturfett och sätt ihop bromsjusteringsanordning.
8

Transfer spaken från gamla bakre skon till den nya. Du kan behöva bända ut stiftet med en tång och installera stiftet med ett nytt klipp eller borra ut niten och fäst spaken till skon med en nit pistol.
9

Rengör bromsen församlingens stöd platta med broms renare och en trasa. Applicera högtemperaturfett till kontaktpunkterna bromsback områden på fästplattan.
Installera nya bromsbackar
10

Anslut parkeringsbromsen till spaken på den bakre bromsen skon. Placera sko på fästplattan och bifoga sitt nedhållarfjädern med vice-grepp tång.
11

Hook nedre returfjädern till den bakre skon och sedan vidare till den nya fronten skon. Montera den främre skon på fästplattan och fäst det med sin nedhållarfjädern.
12

Placera bromsjusteringsanordning mellan skorna med sin skruv vände så långt tillbaka som det går. Placera Riktarens gaffeländen så ju längre gaffeln är bakom bakre skon.
13

Anslut justerdonsarmen fjädern till den främre skon och justerdonsarmen. Placera armen på sin tapp och installera hållaren i sina hål.
14

Anslut den övre returfjäder till bromsbackar med nål-tång. Se till att bromsbackarna ansluta till kolvarna på den övre hjulcylinder.
15

Anslut bromstrumman tillbaka på navet fläns och åter ansluta hjulet utan att dra åt muttrarna.

16

Sänk bilen av domkraften står efter byte av bromsblock för båda hjulen, och sedan dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57859.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.