Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Big Block Chevy Med ett litet block Chevy

Byta en big block Chevy motor med ett litet block Chevy motor kräver endast smärre ändringar. Det finns mindre svårighet med clearance vid downsizing. Den stora fråga är avgaserna. Utblåsningsgrenrören eller sidhuvuden kommer inte att passa ett litet block och kommer att behöva bytas ut, eller om det lilla blocket inte har ett insugningsrör, kommer man att behöva köpas. Den stora blocket grenröret är inte utbytbara. Tillbehöret parentes är inte heller utbytbara. Headers är det enklaste sättet att ansluta avgaserna. Standarden avgasröret kanske inte passar det lilla blocket grenröret lager avgaser, så det kommer att behöva omarbetas eller ersättas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Engine hissa
1/2-tums enhet Set spärr
1/2-tums enhet uttag
3/8-tums spärrnyckel
Set med 3/8-tums enhet uttag
Skruvnyckelsats
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Töm kylaren. Ta bort de övre och undre kylarslangar med platt skruvmejsel. Ta den övre och undre bultarna att säkra kylaren svepning, med hjälp av lämpligt verktyg (skiftnyckel, Ratchet eller skruvmejsel, beroende på vilken typ av bultar).
2

Ta motorfläkten genom att ta bort de fyra 13-mm skruvar, med hjälp av en hylsa. Lyft ut fläkten och kåpan ur motorrummet som ett par. Avlägsna kylaren genom att lossa fästskruvarna, med hjälp av en hylsa.
3

bort gasvajern och överföring Kickdown kabeln från sidan av förgasaren. Ta linjen bränsleinloppet, med hjälp av en skiftnyckel. Ta vakuumledningarna, inklusive bromsservon raden, från insugningsröret.
4

Koppla vattentemperaturen, oljetryck och distributör elektriska kontaktdon. Sa minuskabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel. Koppla den huvudsakliga röda ström-ledningar från baksidan av generatorn, med hjälp av en skiftnyckel. Dra plasten stickkontakt för fältledningarna ur generatorn.
5

bort förgasaren genom att ta bort de fyra 13-mm muttrar, med hjälp av en hylsa eller skiftnyckel. Ta muttern utanför distributör nedhållande klämma, med hjälp av en skiftnyckel. Koppla bort alla tändkablarna från tändstiften och lyft fördelaren ur blocket.
6

Ta bort alla bultar som fäster avgasgrenrör till motorn, med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Koppla bottensidan av grenröret genom att avlägsna de avgas-till-grenrörsbultarna, med hjälp av en hylsa. Lyft grenrören från motorrummet.
7

Höja fordonets front och stödja den på pallbockar. Tappa ur oljan ur motorn.
8

Ta bort locket momentomvandlare, med hjälp av en hylsa. Ta bort alla skruvar som fäster momentomvandlaren till flexplate, med hjälp av en skiftnyckel och lämpligt uttag. Placera domkraft under växellådan oljetråget och lyfta upp det tillräckligt för att stödja överföring. Ta bort alla bultar i transmissionen bellhousing, med hjälp av en hylsa och spärrskaft.
9

bort de två motorfäste bultar, med hjälp av en skiftnyckel på ena sidan och ett uttag på den andra.

10

Fäst motorn hissa till motorn genom att installera en bult genom kedjan i det övre, främre hörnet av huvudet precis under insugningsröret och en bult på baksidan motsatta sidan på samma plats på huvudet.

11

Höj domkraften tillräckligt för att lyfta motorn klara av de fästen Ram Motor. Använd vanlig skruvmejsel för att bända transmissionen från motorn. Så snart sändningen lossnar, dra motorn något framåt tills den är klar för sändning. Hissa upp motorn tillräckligt för att rensa höljet radiator stöd. Titta på motorn när den höjs för några kablar fortfarande är anslutna. Vid denna punkt, koppla startmotorsolenoiden tråden. Ta bort motorn från fordonet.
12

Byt lilla blocket i exakt omvänd ordning mot demonteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60201.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.