Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Rutiner för Byta bakre differential Fluid på en Chevy 2000 Silverado

Byta bakre differential vätska i en 2000 Chevrolet Siverado kan förlänga livslängden på bilens drivlina. Den 2000 Silverado kom med valfria tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift drivsystem. Den tvåhjulsdrift versionen har bara en differential i den bakre, medan den fyrhjulsdrivna modellen har två differentialer och en fördelningslåda, vilka alla kräver vätskan förändras. Byta den bakre differentialen vätskan tar ungefär två timmar, om du aldrig har gjort denna typ av arbete innan. Alla de verktyg och material för detta projekt finns på bildelar butiker. Saker du behöver
3/8-tums spärrnyckel
2 en-quart flaskor 80W-90 eller 85W-140 växellådsolja
2-ton jack Sida 2 pallbockar Sida 2 stoppklossar
Handhållna hävert pump
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre delen av fordonet aning, så att du kan komma åt den bakre differentialen bostäder. Ställ stoppklossar framför framhjulen. Ställ pallbockar under axeln bostäder på vardera sidan av lastbilen.
2

Ställ en dropplåt under differentialhuset. Avlägsna differential pluggen, med huvudet av en 3/8-tums spärrnyckel att vrida avtappningspluggen. Vrid pluggen moturs för att ta bort det.
3

Låt differentialen rinna i ca 10 minuter. Detta kommer att säkerställa att du har tagit bort så mycket vätska som möjligt. Använd en handhållen sifon pump för att pumpa den återstående vätskan från differentialen till en tråget. Den hävert pump kommer också att avlägsna majoriteten av flytande metall inmalning inifrån differentialhuset.
4

tillbaka pluggen differential avloppet. Dra ur kontakten till mellan 35 och 50 foot-pounds av vridmoment. Kör inte avtappningspluggen hela vägen in i huset, eller du kommer att bryta förseglingen eller skada differentiella s redskap.
5

Ta bort pluggen från differentialen på samma sätt som du tog bort den avtappningspluggen. Placera tilloppsslangen av hävert pump i en flaska 80W-90 eller 85W-140 växellådsolja. Placera uttagsslangen av sifonen pumpen i påfyllningshålet i differentialen.
6

pump differential vätska i differential tills du har en liten mängd dropp eller läckage som kommer från påfyllningshålet.

7

Avlägsna hävert pump. Sätt i pluggen i differentialen. Dra ur kontakten till mellan 35 och 50 foot-pounds av vridmoment. Dra inte åt pluggen eller köra det genom differential.
8

Avlägsna tråget från under fordonet. Kasta den använda växellådsolja på en lokal Biltema eller oljebyte centrum - båda dessa ställen erbjuder fri olja omhändertagande
9

Sänk bilen till marken
<.. br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60835.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.