Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag Front Skruvfjädrar på 1999 Chevy S10?

Den främre spiralfjädrar på en 1999 Chevrolet S-10 pickup bära vikten av motorn, ramen och kroppen i suspension. Om du vill höja eller sänka din pickup, ett sätt att göra det är att byta ut fjädrarna med antingen kortare för att sänka den främre änden, eller längre sådana att lyfta den. Alternativt, om du tycker att den främre delen av din lastbil är slapp från ålder, så du kan också byta ut fjädrarna med nya för att föra den tillbaka till lager specs. Hursomhelst, det tar ca två timmar att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel set
Tänger
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
24-tums pry bar
Sprint avdragare
Hammer
Replacement sprintar
ersätter spiralfjädrar
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Lyft framför lastbilen med domkraften. Sätt pallbockar på ramen och ta bort domkraften. Ta av hjulen med däck järn.
2

Unbolt övre shock mount på ramen med hjälp av en tång och en skiftnyckel. Skruva isär botten monteras på chocken och sänk den genom den nedre länkarm.
3

Sätt domkraften under den nedre styrarmen och lyft upp den tills den vidrör armen, men inte Lyft upp fordonet. Dra ut sprinten på övre länkarm med sprinten avdragare, dra sedan kulleden muttern på spindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Slå på sidan av spindeln med hammaren, därefter separera de övre bärarmarna från spindeln.
4

långsamt sänka domkraften att släppa spänningen på fjädern. Dra ut spiralfjädern i fickan med spett och sedan slänga den eller ställa den på sidan. Sätt i den nya fjädern i fickan, och pumpa upp domkraften för att höja den undre länkarm fram tills du kan sätta den övre länkarm i spindeln. Löst dra åt kulleden skruven på övre länkarm.
5

Dra åt skruven på övre länkarm med spärrfunktion. Installera en tapp ersättare sprint i övre länkarm kulled. Installera stötdämparen med tången, en fast nyckel, och spärr. Sätt tillbaka hjulen med däck järn och sänka bilen av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61204.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.