Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en bränslepump för en 2000 Chevy Pickup

Installera en elektrisk bränslepump på en 2000 Chevy pickup kräver tillgång till den övre sidan av bränsletanken. Bränslepumpen glider genom ett hål på toppen av tanken, där den monterar internt. Den verkliga utmaningen att installera en bränslepump är att få tillgång till toppen av gastank utan att skada de befintliga bränsleledningar. Det finns flera sätt att få tillgång till Chevy bensintank, och skär en tillgång hål genom flaket. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Ordet jack
Jack står
hjulblock
Wrench set
Penetrerande olja
GM bränsleledningarna verktyg
bränslepump ring verktyg
Brass punch
Skruvmejselsats
Shop handdukar
djup brunn Hylsnyckelsats
Hammer
Air skiftnyckel
Godkänd gasbehållaren verktyg
Hand
visa fler Instruktioner
flaket borttagning metod
1

bort batteriets minuspol från batteriet, är batteriet sitter under huven och kan ha plastlock över terminalerna.
2

Sänk bakluckan. Dra upp de två remmar bakluckan fällbara på båda sidorna av bakluckan, och rikta in skåran i bakluckan parentes med T-stifts montera och ta bort de fällbara remmar. Sänk bakluckan tills skåran i bakluckans gångjärn lock i linje med gångjärnet montera och skjut bakluckan och ta bort den från pickup sängen.
3

Lokalisera och ta bort de åtta skruvarna som håller plocka upp flaket till lastbilen ram. Använda en luft skiftnyckel eller en socket inställd på att lossa bultarna.
4

Dra ur ljuset tråd plugg placerad i bakre nära bakluckan mount. Ta bort de tre skruvarna i påfyllningsröret. Den påfyllningsröret sitter under bränslet dörren.
5

Lyft flaket upp på bränsle dörrsidan och placera en pallbock på toppen av ramen till prop sängen upp tillräckligt högt för att få tillgång till toppen av bränsletanken. Sängen kan lyftas helt utanför ramen och placerades på två sågbockarna, med tillräckligt många personer för att lyfta den. Toppen av tanken ren med en gammal snö borste eller gammal kvast
6

Brush. Var försiktig så att du inte skadar bränsleledningar eller ledningar.
7

Matcha pluggen bränslepumpen med kontakten kopplad till lastbilen, ofta trucken kontakten tider måste ersättas med den kontakt som medföljer den nya bränslet pump. Kontakten måste anslutas enligt de instruktioner som följer med bränslepumpen och bör kopplas in före brytandet den ursprungliga bränslesystemet.
8

bort bränsleledningarna från toppen av bränslepumpen. Detta kräver särskilda bränsle verktyg linje borttagning, de är mycket billigt och tre olika storlekar kanske krävs.
9

bort bränsle ringen pump hållare med bränslepumpen ringen verktyg eller rotera ringen med hjälp av en mässing stans och en hammare. Lyft monteringen bränslepumpen ur hålet. Använd butik trasor att städa upp utspillt bränsle.
10

Installera den nya bränslepumpen genom att sätta den i hålet sitta den mot gummi O-ring. Byt ut bränslepumpen låsringen, vrid ringen hjälp eller en hammare och mässing punch tills den är låst. Koppla in pumpen och byt ut raderna, genom att skjuta dem tillbaka till pumpen. Sätt tillbaka batteriets minuspol och starta bilen. Om pumpen fungerar som den ska stänga av fordonet.
11

Byt flaket och bakluckan genom att vända de steg som används för att ta bort dem.
Tank borttagning metod

12

Ta bort minuspolen från batteriet, är batteriet sitter under huven. Dränera så mycket bensin ut ur tanken och in i en godkänd behållare, för att minska vikten av gastank. Använd en pump, gör inte hävert.
13

Placera en domkraft under mitten av den bakre differential och palla upp trucken. Sätt i två pallbockar en nära varje hjul under ramen.
14

Skjut under lastbilen och spraya två gängade gas stavar tank rem med penetrerande olja. Använd en djup brunn uttag för att lossa och ta bort de två banden. Ibland banden är rostiga och måste hanteras med omsorg för att undvika att bryta dem. Ta skölden bensintanken om tillämpligt.
15

Sänk bensintanken tillräckligt långt för att få tillgång till bränsleledningarna. Använd GM verktyget bränsleledningen för att ta bort bränsleledningarna, och koppla ur bränslepumpen. Skjut tanken ut från under tanken. Rengör toppen av tanken.
16

Ta bort ringen bränslepumpen med bränsle verktyget pump ring eller rotera den medurs med en hammare och mässing punsch. Lyft pumpen ur tanken och ersätta med en ny.
17

Skjut under lastbilen och vara säker på att pumpen kontakten matchar den nya bränslepumpen, om inte koppla den nya kontakten till lastbilen som per de specifika instruktionerna som medföljer den nya bränslepumpen.
18

tillbaka tanken genom att vända de steg som används för att ta bort det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61546.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.