Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter tändstift på en 2005 2,7 V6 Hyundai Sonata

tändstiften på en 2007 Hyundai Sonata med 2.7L V6 motorn skapar den gnista som är integrerad med den interna förbränningsprocessen. Dessa pluggar kan försämras med tiden, och när de gör det, kommer din Hyundai förlorar bränsleeffektivitet och så småningom bilen kommer att ha problem med att köra. För att åtgärda problemet måste du ta bort tändstiften och ersätta dem med nya. Denna process bör ta ungefär en timme eller så. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
tändstift socket uppsättning
Byte tändstift
tändstift
gapping verktyg
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Unbolt plast motorkåpan från toppen av motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag. Koppla injektorn kontakterna och de elektriska anslutningarna nära tändstiften med händerna. Unbolt kylvätska uppsving med 3/8-tums Ratchet och uttag.
2

Grip en av tändkablarna vid basen med händerna. Dra bort den från motorn med händerna, lyft upp samtidigt vrida tändkabeln. Skruva loss tändstiftet från topplocket med 3/8-tums Ratchet och uttag och tändstift socket. Släng den gamla tändstiftet.
3

Gap ersättning tändstift till 0,044 inches använda tändstift bladmått. Montera tändstiftet i topplocket med Ratchet och tändstift socket. Tryck tändkabeln till tändstiftet, lyssna efter ett poppande ljud som indikerar att tändkabeln har låst på tändstiftet.
4

Upprepa steg 2 och 3, arbeta dig systematiskt från vänster till höger, byta en enda kontakt i taget tills de alla ut. Om det behövs, pluggar etikett gnistan med tejp och en markör för att veta vilka du har ersatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60637.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.