Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de trumbromsar på en 1989 Tempo

Ford introducerade Tempo 1984. Den 1989 var utrustad med en 2,3-liters, rak, 4-cylindrig motor. Den 1989 Ford Tempo producerades med framhjul ventilerade skivbromsar, medan de bakre bromsarna var trumma stil. Bara ta bort trumman bromssystemet på 1989 Tempo bör ta cirka 1 timme. Helt byta trumman bromssystemet vanligtvis tar ca 2 timmar per sida om du aldrig har utfört detta projekt innan. Detta är en utmaning på grund av antalet små delar som ingår i trumbromsanordning, och svårigheten att avlägsna eller montera delar. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Trumbroms verktygssats
Flathead skruvmejsel
2-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar
Open -end line skiftnyckel set eller skiftnyckel set
Visa fler instruktioner
1

bort vridmomentet från de bakre hjulmuttrarna genom att vrida dem motsols, med ett däck järn. Lyft den bakre delen av Tempo med användning av en två-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Placera en pallbock vid båda ändarna av bakaxeln strålen för att stödja den bakre delen av Tempo för hela detta projekt. Ta bort hjulmuttrarna helt från bakhjulen, ta sedan bort bakhjulen. Kontrollera att parkeringsbromsen lossas innan du försöker arbeta på trumman bromssystemet.
2

Ta bort den bakre bromstrumman från ena sidan av Tempo. Ta bort de två fjädrarna som går från klockan 3 och 9 positioner klockan upp till toppen av bromsen. Dessa är dragfjädrar som håller bromsbackarna och hårdvara tillsammans som ett system. Använd en skruvmejsel eller bromsfjäder verktyg, för att haka upp fjädrarna och dra dem fria för montering stolpen. Låt fjädrarna kontraktet, dra sedan bottnar fjädrarna från deras montering inlägg av handen.
3

bort spänningen och själv-skaderegleraren våren bakom de bakre skorna, på undersidan av trumman bromsaggregatet. I våras löper horisontellt bakom bromsbackarna att hålla ihop skor och broms justering systemet. Dra ena änden av fjädern fri med en skruvmejsel eller bromsfjäder verktyg. Låt dragfjäder tillbaka, ta sedan bort den andra sidan genom att vrida och dra ut den med handen.
4

Ta skon håll-ner fjädrarna med ett bromsfjäder verktyg eller en stor handhållen mutterdragare. Placera föraren på "tefat" eller hållarklämman på utsidan av fjädern. Sätt fingret bakom bromsen, och håll det mittre stiftet i stället. Tryck och vrid hållarklämman med ena handen, medan den centrala kontakten på plats genom att trycka på den med andra handen. Turning klippet kommer att anpassa stiftet med klämman och tillåta klämman att glida av änden av tappen. Det spelar ingen roll vilket håll du vrider klippet. Upprepa tills du har tagit bort både bromsback nedhållande fjädrar och stift center från bakbroms församling.
5

bort bromsbackarna hand. En bromsback kommer rakt av bromsaggregatet, medan den andra bromsbacken kommer att behöva vridas för att frigöra bromsbacken från spaken. Denna spak höjer och sänker när handbromsen är åtdragen, och manuellt orsakar trumbromsar att expandera och hålla bilen på plats. När du har tagit bort bromsbackarna, bör du bara spaken nödbroms och hjulcylinder kvar på bromsen.
6

Rotera och vrida spaken med ena handen samtidigt sätta press på parkeringsbromsen kabeln för att lossa den från spaken. Korrosion och vägsmuts kan orsaka dessa två delar att låsa ihop över tiden. Vrida spaken medan du håller kabeln kommer att befria de delar av vägsmuts. Ta bort spaken från bromsvajern för hand.
7

bort bromsen linje som är införd i den bakre delen av hjulcylinder, med hjälp av en skiftnyckel eller linje skiftnyckel att snurra linjen montering gratis. Vrid montering bromsledningen moturs för att ta bort bromsledningen från hjulcylinder. Ta bromsledningen och böjer försiktigt bromsen linje så den öppna änden är vänd uppåt. Turning linjen uppåt kommer att minska mängden bromsvätska som kommer ut ur bromssystemet när slutet av raden öppnas.
8

Ta bort de två hjulcylinder fästskruvarna med en 3/8- tums enhet Ratchet och uttag. Vrid skruvarna moturs tills de är fria från hjulcylindern helt. Avlägsna hjulet cylinder för hand, eller använd en skruvmejsel för att bända hjulcylinder gratis om det behövs.
9

Upprepa steg 2 till 8 för att helt ta bort den trumbromsanordning från den andra sidan på den bakre av tempot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58956.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.