Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Felsökning av en Dayton Generator

Dayton generatorer finns i flera storlekar för bärbara hem och kommersiell användning. Generatorerna finns i 2.450, 3.500, 5.000, 6.500 och 10.000 modeller watt. Alla generatorer använder en grundläggande motor för att skapa ett bränsle baserat strömförsörjning. Om du har grundläggande mekaniska kunskaper, är det möjligt att felsöka och åtgärda generatorn. Det är viktigt att generatorn är väl underhållna i syfte att minska antalet mekaniska problem som kan uppstå. Alla de Dayton generatorer är lätt att manövrera på de två hjulen, med undantag av den 2450 watt modell. Detta innebär att det är möjligt att arbeta på generatorn på nästan vilken plats som helst. Saker du behöver
Förgasare renare
WD-40
Visa fler instruktioner
1

Försök att starta motorn och lyssna noga. Anteckna resultatet. Om motorn inte vev, lokalisera kontrollpanelen och kontrollera 12-volts säkring. Använd en voltmeter för att kontrollera batteriet om makten. Byt ut säkringen och försök igen.
2 p Om motorn inte kommer vev med ny säkring, kontrollera batteriets anslutningar för korrosion. Också kontrollera batteriet för utbuktning. Rengör batteriets kontakter med en stålborste och försök starta generatorn. Om maskinen har försummats under lång tid eller lämnas utanför under extrema varmt och kallt väder cykler kan batteriet behöver bytas ut.
3

Kontrollera bränslenivån och oljan. Generatorn måste ha bränsle och olja för att kunna fungera. Byt olja om det inte har skett nyligen och tanka. Försök att starta generatorn.
4

Byt tändstift och luftfilter efter gas och olja har fyllts. Det är vanligt att pluggar att gå dåligt och luftfilter kommer att täppa efter användning av generator utomhus.
5

Kontrollera förgasaren för igensättning. Smutsiga förgasare kommer göra att motorn "choke" och potentiellt dör kort efter start. Leta efter uppbyggd på förgasaren och rengör det med en stålborste. Spraya del med en förgasare renare.
6

Kontrollera choken för stickning och spraya med WD-40. Tryck på primer knappen flera gånger innan start.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61155.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.